1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Mindennapos étrend: A friss a legjobb

Mit együnk és mit ne együnk? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a legtöbbet a sajtó. Az ízletes szalonna és a sonka is olyan tartósítószereket, nitrátokat és sót tartalmaz, melyek szívbetegségek és cukorbetegség kialakulását segíthetik elő.

A konzerv ételek, a legtöbb palackozott vízhez és cumisüveghez hasonlóan, tartalmazzák a „bisphenol A” (BPA) nevű kémiai anyagot, melynek használatát már több országban betiltották. Majd ezt követően három különböző márkájú lucerna készítményben is kimutatták a szalmonella baktérium jelenlétét. Az elmúlt hét így inkább arról szólt, hogy mit ne vásároljunk.

Egy tökéletes világban mi magunk termelhetnénk a saját ételeinket. Csirkék rohangálhatnának szabadon az udvaron, tökéletes tojásokat rakva, melyeknek finom, krémes a sárgája, kukoricaszárak magasodnának a répák és a saláták sorai felett.

A valóság azonban, közel sem ily tökéletes. Lakásaink és házaink mellett nincs kert, a munka és a gyerekek különórái mellett, az otthon töltött időnk is kevés, arról nem is beszélve, hogy számtalan ember nem szeretné beszennyezni a kezét a kertészkedés során.

Társadalmunk szégyene, hogy őseinktől eltérően, nem a mi általunk termesztett ennivaló kerül az asztalra. Nem mellékesen, lelkünket is táplálná, hiszen saját kezünk munkáját tálalhatjuk.

Ezek után a legjobb megoldás, ha a termelői piacra, tanyára, vagy egy olyan zöldségeshez járunk, ahol megbízhatunk a gyümölcsök, zöldségek, fűszernövények eredetében (vagy esetenként ezeken a helyeken friss tojást is vásárolhatunk).

Ezekről az árukról hamar kideríthetjük, hogy organikusak-e, hogy 4 kilométerről, 4 megyétől vagy 4 országtól távolabbról származik-e. Ha organikus termékről van szó, akkor azokat érett állapotban takarítják be vagy szedik le, nem pedig szállítás előtt egy héttel.

Próbáljunk meg megszabadulni az előre csomagolt, fagyasztott ételek rabságától. Vigyük el a gyerekeket a piacra, hadd kóstolhassák meg a különféle zöldségeket, gyümölcsöket, hagyjuk őket választani, hogy mit ennének szívesen. így kénytelenek leszünk új dolgokat, recepteket kipróbálni és még új kedvencekre is lelhetünk.

Támogassuk a helyi kistermelőket és tegyünk az egészségünkért!

 

Blog

Megoldások a mindennapos szempanaszokra

Amikor a szemünk egészsége kerül szóba, akkor általában a legtöbben egyből a látás minőségére asszociálnak.

Bővebben

Eldugult orr? Folyamatos orrfújás? Mi jöhet még?

Az orrunk az egyik legfontosabb testrészünk, abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy légzés útján jutunk oxigénhez, ami ugyebár az életben maradáshoz nélkülözhetetlen.

Bővebben

„Hogyan tudnék pihentetőbben aludni? – kérdés, amit Te is felteszel magadnak

Ismerős az érzés, amikor már olyan fáradt vagy, hogy abban a pillanatba el is alszol, ahogy beestél az ágyba?

Bővebben