1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Az érintés nélküli kézbesítés érdekében, jelenleg csak az online bankkártyás fizetési mód elérhető!
Megnövekedett gyógyszertári forgalom miatt, a szállítási határidő átmenetileg az ASZF-ben foglaltaktól eltérő lehet! (kb 2-5 munkanap)

Még mindig van amalgám tömése?

Lassan de biztosan mérgez: Amalgám

Talán azért lehetséges ez, mert az emberek nagy százaléka, a mai napig nincs tisztában annak negatívumaival. Igen, lehet, hogy azt már sokan tudják, hogy az amalgám higanyt tartalmaz, mely bekerül a sejtjeinkbe. De mit is jelent ez pontosan a szervezetünkre nézve?

Az amalgámban jócskán jelen lévő higany, rendkívül veszélyes méreg, mely nap mint nap gyűlik a szervezetben. Egyrészt a folyamatos súrlódás (evés, fogmosás stb.) hatására kerül a véráramba, másrészt higanygőz formájában. Manapság szinte mindenki számára elengedhetetlen a számítógép használata. Svéd munka-egészségügyi kutatók publikálták, hogy az általuk végzett mérések szerint, a képernyő előtt dolgozók amalgámtöméseiből felszabaduló higany koncentrációja, a monitorsugárzás következtében, nagymértékben megnő. Szüntelenül rakódik le a testünkben, a májban, a vesében, az agyvelőben, a csontjainkban, az endokrin mirigyekben illetve az emésztőtraktus szakaszaiban, gyakorlatilag minden porcikánkban megtalálható. Ezáltal számtalan negatív hatása lehet, kezdve az apróbb panaszoktól, mint pl. a fejfájás, ingerlékenység, fáradékonyság, ízületi fájdalmak, nyálkahártya-gyulladás, egészen a hajhullásig, gyomor- és bélpanaszokig, depresszióig, impotenciáig. Sajnálatos módon ez persze csak a jéghegy csúcsa.

Egyes tanulmányok szerint, károsíthatja a magzatot, gyermekkori betegségek okozója lehet, illetve rákkeltő hatása is van.  A felsorolt tünetekért, betegségekért persze nem minden esetben egyértelműen az amalgám a hibás, na de vajon érdemes-e kockáztatni?

Azt hiszem a fentiek maximálisan indokolttá teszik, hogy gyorsan elmenjen a megfelelő szakemberhez, és konzultáljon vele, hogyan is szabadulhatna meg ettől a veszélyes anyagtól. Nem egy olyan esettel találkoztunk már, amikor a páciens általános rossz közérzetre, gyengeségre panaszkodott, mely panaszok megszűntek, amint eltávolították a tömést.

Viszont amennyiben az amalgám tömések cseréjére adja a fejét, mindenképpen fel kell hívjuk a figyelmét a megfelelő eltávolítási módra. Semmiképpen sem szabad rohanva, kapkodva mindet kicseréltetni, hisz, bár mérgező anyagról van szó, mégis az évekig, akár évtizedekig is, benne tartózkodott a testében, így szervezete hozzászokott annak jelenlétéhez, amit folyamatosan megpróbált magából üríteni a korábban felsorolt tünetek mellett. Tehát ügyelni kell arra, hogy a töméseket ne egyszerre cseréltesse ki, hanem a fogorvossal átbeszélve, kitalálva a megfelelő kezelési tervet. Adjon elég időt a testének, hogy az feldolgozza az „elvonást”.  Ami pedig szintén nagyon fontos, hogy miután kicseréltette régi töméseit, a probléma még nincs tökéletesen megoldva, hiszen az évek alatt lerakódott anyag, nem fog magától eltűnni onnan. A baj végleges megszűntetésére létezik homeopátiás gyógymód, melynek használatával, egy életre megszabadulhat a méregtől.

Ha szeretne utánajárni, pontosabban, részletesebben megismerkedni az amalgám problémával, kérje ki homeopátiás fogorvosa tanácsát, vagy jöjjön el egy ingyenes állapotfelmérésre a Naturadent Biológiai és Esztétikai Fogászatra, és kérdezze szakértőnket Dr. Fülöp Papp Márta vezető fogorvost.

Elérhetőségei:

Naturadent Biológiai és Esztétikai Fogászat

www.naturadent.hu

Telefon: 06-(20)-493-30-27, 06-(1)-7-890-690
1056 Budapest, Váci u. 81.

Blog

Megoldások a mindennapos szempanaszokra

Amikor a szemünk egészsége kerül szóba, akkor általában a legtöbben egyből a látás minőségére asszociálnak.

Bővebben

Eldugult orr? Folyamatos orrfújás? Mi jöhet még?

Az orrunk az egyik legfontosabb testrészünk, abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy légzés útján jutunk oxigénhez, ami ugyebár az életben maradáshoz nélkülözhetetlen.

Bővebben

„Hogyan tudnék pihentetőbben aludni? – kérdés, amit Te is felteszel magadnak

Ismerős az érzés, amikor már olyan fáradt vagy, hogy abban a pillanatba el is alszol, ahogy beestél az ágyba?

Bővebben