1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Napozás aranyszabályai 4

Amit a nyári hajápolásról tudni kell!


A nyaralási szezon beköszöntével alig várjuk, hogy végre az önfeledt strandolásé legyen a főszerep. Igen ám, de ami a testünknek-lelkünknek jót tesz, azaz a mediterrán klíma és a klóros vagy sós víz, az sajnos a hajunkat 1-2 hét alatt tönkre teheti.

Előfordulhat, hogy a nyaralás végén ugyan szuperül érezzük magunkat, csak a hajunk lóg töredezetten és élettelenül. Ezt elkerülendő, összeállítottunk egy listát arról, hogy mire érdemes odafigyelnünk a nyaralás alatt hajunk védelme érdekében.


1. Nyáron használj száraz hajra való sampont és balzsamot, akkor is, ha a téli hónapokban más típusú termékeket részesítesz előnyben! Ezek a termékek jobban megkötik a nedvességet, a haj lassabban szárad ki.


2. A legjobb, ha ezen kívül olyan hajkondicionálót is használunk, amit nem kell kimosni a hajból, mert ez további védelmet nyújt hajkoronánknak. Kapható ma már olyan hajspray is, amelyet napozáskor a hajunkra kell fújni, és az UV sugarak ellen véd. Kétszer egy héten ezen kívül még tehetünk egy intenzív pakolást is a hajunkra, ilyenkor egyszerűen nem tudjuk „túlápolni“ a hajszálainkat! A pakolást napozás közben is feltehetjük a hajunkra, így ezáltal nemcsak védjük a hajunkat, hanem a meleg hatására még intenzívebben is hat a készítmény.


3. Hiába használunk fényvédővel ellátott termékeket, hajunk mégis könnyen kiszáradhat, ezért a hajvégeinkre nyugodtan tehetünk egy kis olajat, ami fürdéskor, hajmosáskor úgyis kimosódik a hajunkból.


4. Sajnos szőke hajnál előfordulhat, hogy a klóros víz néhány tincsünket zöldre vagy narancssárgára színezi, amelyre kiváló megoldás, hogy egy Aspirin tablettát vízben feloldunk, és ezzel a keverékkel leöblítjük a hajunkat!


5. A sós vagy a klóros vizet mindig öblítsük le édesvízzel a hajunkról!


6. Festett hajra használjunk kifejezetten festett hajra gyártott sampont, ezek a termékek a színt megerősítik és védik a hajat a kifakulástól.


7. A forró napokon inkább a levegőn szárítsuk meg a hajunkat, a hajszárítót tegyük el a hidegebb napokra, mert az megint csak elvonja a nedvességet a hajból!


8. Kerüljük a fém hajcsatokat, mert a napon nagyon könnyen felmelegedhetnek, és károsíthatják a hajunkat.


9. Hazaérkezve a nyaralásból ne rohanjunk egyből a fodrászhoz festésre, hagyjunk időt a hajunknak, hogy „kipihenje“ a szélsőséges viszonyokat és inkább pár napig otthon kényeztessük a hajunkat!

 

Blog

Visszeres láb? Így kezelhető!

Sajnos a visszérproblémák egyáltalán nem ritkák a felnőtt lakosság, különösen a nők körében

Bővebben

Megoldások a mindennapos szempanaszokra

Amikor a szemünk egészsége kerül szóba, akkor általában a legtöbben egyből a látás minőségére asszociálnak.

Bővebben

Eldugult orr? Folyamatos orrfújás? Mi jöhet még?

Az orrunk az egyik legfontosabb testrészünk, abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy légzés útján jutunk oxigénhez, ami ugyebár az életben maradáshoz nélkülözhetetlen.

Bővebben