1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Újra működik a GLS Csomagpontos szállítás

Útipatika 1

Ha egzotikus nyaralásnak nézel elébe, Ázsiába, Afrikába vagy a mediterrán térségbe utazol, nem árt tájékozódnod a kötelező és ajánlott védőoltásokról, de ezekről részletesen később írok. Ha Európa valamely közeli országába indulsz, hasznodra lehet az átgondoltan összeállított útipatika. Ebbe feltétlenül tedd bele a következőket:

- Lázmérő, lázcsillapító: Egy hirtelen jött rosszullétnél fontos tudni, belázasodtál-e vagy sem. A hőemelkedést még nem, a 38 foknál magasabb lázat viszont már gyógyszerrel kell kezelni. Csecsemővel vagy kisgyermekkel történő utazáskor külön nekik is gondoskodjunk kúpról vagy szirupról.

- Fájdalomcsillapító: Olyan tablettát válassz, amely többféle problémára (például fejfájás, fogfájás) hatékony megoldást jelent.

- Görcsoldó: Akkor lehet rá szükséged, ha has fájós vagy, vagy éppen az utazás idején fog megjönni a menzeszed.

- Hashajtó/hasfogó: Mindenképpen hasznodra válik, hiszen nem tudhatod, a helyben elkészített ételek és italok nem okoznak-e majd emésztési problémákat szokatlan összetevőik miatt.

- Hányáscsillapító: Hideg folyadék kanalankénti adása csillapítja a hányást. Sok gyermek és felnőtt szenved hosszabb utazás közben hányingertől, ilyenkor B6-vitamin bevétele csökkentheti a panaszokat! Megfelelő minőségű, recept nélkül kapható készítmények beszerezhetőek a gyógyszertárakban, kérje a gyógyszerész segítségét

- Rovarriasztó: Trópusi országokban, illetve erdős vidékeken veheted hasznát. Olyan készítményt válassz, amely a vérszívó szúnyogokat és a kullancsokat egyaránt távol tartja.

- Rovarcsípésre: Viszketést csökkentő gélekkel enyhíthetjük a kínokat. Ha a csípés helye erősen megdagad, környéke erősen bevörösödik, célszerű 500 mg-os kalcium pezsgőtabletta adása is. Kullancscsípés esetén a kullancs eltávolítása kötelező! Ehhez egy jó csipesz elegendő.

- Sebtapasz és hintőpor: Sosem tudhatod, mikor ér kisebb baleset, amivel persze még nem kell orvoshoz fordulni. Jól jön viszont a fertőtlenítés, hiszen a szakszerűen ellátott seb kevésbé fáj és sokkal gyorsabban gyógyul.

- Fényvédő krém: Az utazóbőrönd egyik legfontosabb darabja. Ne sajnáld rá a pénzt, vegyél igazán jó minőségű, magas faktorszámú terméket, amely az UVA/UVB sugarakat egyaránt megszűri. A szádat ugyancsak érdemes fényvédő ajakápolóval kenni, hiszen ez a terület ugyanúgy le tud égni, mint a test többi része. Bármilyen jó krémet használsz, a déli órákat semmiképp ne töltsd tűző napon.

- Napégés: Ha az elővigyázatosság ellenére mégis megégnénk, használjunk speciális készítményt. A patikákban kapható olyan, dexpanthenol tartalmú spray is, amely a bőrre permetezve habot képez, ezáltal hűsíti és megnyugtatja a napégett bőrt.

- Megfázás: Jól kezelhetők vény nélkül kapható szerek adásával, kiegészítve torokfertőtlenítők, köhögéscsillapítók vagy köptetők alkalmazásával.

- Gyomorbántalmak: Az utazások, az idegen környezet, a szokatlan ízek és megváltozott étkezési szokások gyomor-bél rendszeri panaszokat okozhatnak. Van, akinél székrekedés, van, akinél állandó teltségérzet jelentkezik. Probiotikumok fogyasztásával javítható az állapot. Jó, ha van gyomorégés elleni, illetve puffadtság kezelésére szolgáló tabletta.


Akik krónikus betegség miatt állandó gyógyszerszedésre szorulnak, gyógyszereiket vigyék magukkal, mert a kezelés önkényes felfüggesztése állapotuk romlását idézheti elő. A nem kereskedelmi mennyiségű gyógyszerek külföldre való kivitele nem okoz problémát.

Blog

Megoldások a mindennapos szempanaszokra

Amikor a szemünk egészsége kerül szóba, akkor általában a legtöbben egyből a látás minőségére asszociálnak.

Bővebben

Eldugult orr? Folyamatos orrfújás? Mi jöhet még?

Az orrunk az egyik legfontosabb testrészünk, abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy légzés útján jutunk oxigénhez, ami ugyebár az életben maradáshoz nélkülözhetetlen.

Bővebben

„Hogyan tudnék pihentetőbben aludni? – kérdés, amit Te is felteszel magadnak

Ismerős az érzés, amikor már olyan fáradt vagy, hogy abban a pillanatba el is alszol, ahogy beestél az ágyba?

Bővebben