1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Útipoggyász összeállítása

Az útipoggyász összeállításakor ne felejtsünk el a váratlan eseményekre is felkészülni, feltétlenül vigyük magunkkal az alapvető egészségügyi felszereléseket, amelyek alkalmasak az egyszerű helyzetek kezelésére.

Utazás előtt ajánlott felkeresni a háziorvost (főleg ha valamilyen krónikus betegségben szenvedünk), aki a hasznos tanácsok mellett megmondja, hogy a célországba –ahova utazunk –, szükséges-e bizonyos védőoltás, vagy speciális gyógyszer. Ajánlott a háziorvost megkérdezni, hogy bizonyos gyógyszerek (antidepresszáns, altató, nyugtató, hangulatjavítók) bevitele abba az országba, ahova utazunk, nincs-e engedélyhez kötve, és ha igen, akkor állítsa ki.

Az utazási egészségügyi felszerelés összetételét természetesen a célországban (országokban) létező körülmények, meglévő állapotok, illetve az odautazás módja és körülményei határozzák meg, valamint az utazó és útitársai, családtagjai egészségi állapota.

Az úti patika összeállításánál, fontos, hogy olyan szereket vigyünk, amelyeket magunk is tudunk használni, orvosi segítség nélkül is.

A gyógyszeres dobozt ajánlott a kézi csomagba rakni, hogy bármikor elérhető legyen. Az utazási patika-dobozba tegyük bele mindazt a gyógyszert, amit állandó jelleggel használunk, azon kívül:

- láz- és fájdalomcsillapítót

- hasmenés elleni és bélfertőtlenítő szert

- hányinger elleni készítményeket

- rovarriasztó szert, kullancscsipeszt

- csípés vagy napégés okozta bőrpír kezelésére szolgáló kenőcsöket

- szem és orrcseppeket

- sebfertőtlenítő oldatot, sebtapaszt, csipeszt, kis ollót

- herpesz elleni kenőcsöt, tablettát.

Hasznos az útra eldobható papírtörölközőt, zsebkendőt, valamint fertőtlenítő hatású folyékony szappant is vinni.

Az egyedül utazó fiatalok legyenek nagyon óvatosak a szexuális kapcsolatok létesítésénél, feltétlenül használjanak óvszert az AIDS, a hepatitis B, és más nemi betegségek megelőzésére.

Ha alapvetően nem vagyunk allergiásak, akkor is ajánlott magunkkal vinni Calcium pezsgőtablettát. Ismeretlen növény, vagy fűszer, rovarcsípés, tengeri élőlények és algák válthatnak ki heveny allergiás reakciót (csalánkiütés jellegűt), melyet gyorsan enyhít a kalcium.

Az erős napsugárzás ellen  magas védő faktor számú védőkrémeket, ezeket nemcsak a tengerparton, hanem a hegyekben is szükséges használni, mivel ott a leégés veszélye még fokozottabb.

A legoptimálisabb eset, ha az úti patikánkat ki sem kell nyitnunk, de ezért ajánlott a megelőzési módok betartása.

Forrás:http://bit.ly/1pvvSJm

Blog

Díjmentes Szállítás

2018. november 5-én

Rendelj Magyarország egyik leggyorsabb online gyógyszertárából most!

Bővebben

Szív és érrendszeri betegségek és a Q10 jótékony hatása

Sajnos ma már a szív- és érrendszeri betegségek is egyre gyakoribb betegségnek számítanak világszerte.

Bővebben

Fontos a rendszeres vitaminbevitel, na, de miből és mennyit érdemes szedni?

Az ősz beköszöntével egyre többször hallhatjuk, hogy szedjünk vitaminokat egészségünk megőrzése érdekében.

Bővebben