1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Májtisztítás lépésről lépésre

Májtisztítás, de milyen módszerrel?

Ha elszántad magadat, hogy segítséget nyújtasz szervezetednek a felhalmozódott méreganyagok eltávolításában, jól gondold át mibe is fogsz bele. Az interneten keresgélve rengeteg fajta veszélyes módszerrel, és májtisztítás, májméregtelenítés ismeretlen eredetű kúráival is találkozhatsz.

Kerüld a drasztikus megoldásokat, és a szélsőséges kúrákat, ugyanis túlságosan megterhelheted szervezeted és további egészségügyi problémákat okozhat.

A májtisztítás egyik népszerű módja a „májöblítés”, amely során az embernek nagy mennyiségű olívaolajat kell innia, és keserűsót fogyasztania… a májtisztítás azonban ennél kíméletesebben is elvégezhető, és ezt a módszert nem is ajánlom. A májtisztítás kíméletesebb és természetesebb megoldása, ha a szervezet saját méregtelenítő szerveit használod. Ebben az esetben antioxidánsokkal, gyógynövényekkel és táplálék-kiegészítőkkel támogatod májad működését és javítod a májtisztítás hatékonyságát.

Fontos, hogy kúraként a májtisztítást kizárólag teljesen egészséges egyének végezhetik, bármilyen egészségügyi probléma fennállása esetén alkalmazásuk szigorúan tilos. Szoptatós kismamák sem végezhetnek méregtelenítést, ugyanis a felszabaduló méreganyagok könnyen bejuthatnak az anyatejbe.

A legcélszerűbb, ha fokozatosan kezdesz életmódváltásba, és lépésről lépésre igyekszel csökkenteni a szervezetedbe jutó méreganyagok mennyiségét.


Májtisztítás lépésről lépésre

  • Növeljük a napi folyadékbevitelt, elsősorban víz, vagy gyógyteák formájában. A víz egy remek természetes méregtelenítő eszköz, ami beindítja zsírsejtek bomlási, és a szervezet anyagcsere folyamatait.

  • Mozogj rendszeresen, ez felgyorsítja az anyagcserét. Ugyanis modern életmód következménye a vastagbélben felhalmozódott salakanyag, aminek az újra felszívódásával folyamatosan mérgezzük magunkat.

  • Fordítsunk fokozott figyelmet étkezésünkre. Próbáljuk meg beépíteni étrendünkben a májtisztító hatású ételek rendszeres fogyasztását. Fokhagyma, grapefruit, citrom csak néhány olyan detoxikáló hatású étel, amelyek fogyasztása elősegíti a szervezet helyes működését, illetve támogatja szervezetünk természetes méregtelenítő mechanizmusát, beleértve a májtisztítás folyamatait is.

  • Alkalmazzunk gyógynövényeket. A máriatövis májtisztító hatása kiemelkedik a gyógynövények közül, benedekfűvel alkotott kombinációja pedig sokszorozza jótékony hatását.

Májtisztítás céljára olyan étrend-kiegészítőt érdemes választanunk, amely teljesen természetes eredetű összetevőkből áll, kíméli a szervezetünket és támogatja májunk saját méregtelenítő folyamatainak működését.

 

forrás:http://bit.ly/1uRURK0

Blog

Fogyás dietetikus szemmel vs divat-diéták

A mai világban egyre több figyelmet fordítunk a külsőségekre.
Ez sok mindennek köszönhető, de főképpen a média hatása által került ennyire előtérbe, hogy folyamatosan a külsőnkkel foglalkozunk.

Bővebben

Minden, amit tudnod kell a napozásról és a naptejekről!

Többségünk szeret napozni, rendszeresen járunk nyaralni, sőt, még a hétköznapokon is napfénynek vagyunk kitéve.

Bővebben

Díjmentes szállítás

2018. június 4-én

Rendelj Magyarország egyik leggyorsabb online gyógyszertárából most!

Bővebben