1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Immunrendszer támogató kisokos

Sokat hallani róla, hogy az őszi-téli szezonban az erős immunrendszer hatékonyan tud ellenállni a fertőzéseknek, kórokozóknak.

Ideje tehát megtudnod, hogyan tudod a legegyszerűbben feltuningolni az önvédelmi rendszered!

Ehhez az első lépés, hogy ismerd meg!

Az immunrendszer 2 igen hatékony egységből épül fel. Az egyik a velünk született, természetes immunrendszer. Ez már magzati korban kialakul, és az egyik leghatékonyabb önvédelmi eszközünk életünk végéig. Rendkívül gyorsan képes reagálni (percek alatt) a kórokozókra, és 99%-os hatékonysággal képes fellépni ellenük. Ez a védelmi vonal a fehérvérsejtekből, azaz makrofágokból, neutrofilgranulocitákból és a természetes ölősejtekből épül fel. Ezzel a rendszerrel az egyetlen probléma, hogy nincs memóriája, nem emlékszik a korábbi betolakodókra, ezért mindig teljes erővel küzd (és néha túl is reagál dolgokat- ilyen például az allergiás reakció is).

A másik rendszer, a szerzett immunrendszer. Ez egy jóval később kialakult védelmi vonal, ami hiába „okosabb” a memóriája révén (képes megtanulni felismerni a kórokozót), lassabb ezért a 2. vonalba kerül. Ez a rendszer sokkal tematikusabban dolgozik: megtanulja az egyes kórokozókat és csak ellenük vértezi fel magát, ezért a mutálódó variációk könnyebben kicselezik. (ebből a tulajdonságból született meg a védőoltások ötlete is)

Nézzük most, hogy hol található az immunrendszer tulajdonképpen?

70-80%-ban a bélrendszerben. Ami teljesen logikus, hiszen a legtöbb kórokozó a táplálékkal tud bejutni a tápcsatornán keresztül.

Éppen ezért, ha a bélflórád nincs rendben, akkor az immunrendszered is majdnem biztos, hogy le van gyengülve. Ha tehát szeretnéd megerősíteni magad, akkor az első lépés ennek a területnek a rendezése.

Szintén erősíti a természetes védelmi funkcióidat, ha rendszeresen sportolsz, így az ereid rugalmasabbak lesznek, és a védelem gyorsan oda tud érni a csata helyszínére.

Ezek után jöhet a sejtjeid felvértezése a legfontosabb építőkövekkel, a vitaminokkal. Ezek közül is a legfontosabbak az immunsejtek számára az A, B, C, E és D vitaminok.

  • Az A vitamin: megvédi a sejteket az oxidációtól, segíti a megújulásukat, a szaporodásukat.

  • A B vitaminok: növeli az ellenálló képességet a bakteriális fertőzésekkel szemben.

  • A C-vitamin: az egyik legerősebb antioxidáns, megvédi a sejteket a szabad gyököktől és a fertőzésektől.

  • A D vitamin: gyulladáscsökkentő hatásával küzd a fertőzések ellen.

  • Az E-vitamin szintén nagyon erős antioxidáns: összekapcsolódik az oxigén molekulával és megakadályozza, hogy peroxiddá alakuljon át: ezzel hozzájárul ahhoz, hogy a vérben több szabad oxigénmolekula maradjon, ami elengedhetetlen az egészséges sejtműködéshez.

Ha szeretnéd feltölteni a vitaminraktáraidat, hogy az immunrendszered 2 védelmi vonala zavartalanul, hatékonyan tudjon küzdeni a betolakodó vírusok és baktériumok ellen.

 

Az immunrendszered támogatását kezd itt!

 

Kérdésed van? Tedd fel nekünk elérhetőségeinken: info[kukac]prevenciopatika.hu vagy a 0630/91-91-120-as telefonszámon!

Ükös Szabolcs

dieteikus

Blog

A nyári meleg egyértelmű velejárója a rovarok előkerülése

Nyaralás közben, a kertben ülve, de még alvás közben is ki vagyunk téve annak a veszélynek, hogy megcsípjen valami.

Bővebben

Születésnapi Díjmentes Szállítás

2018. augusztus 6-12 között

Rendelj Magyarország egyik leggyorsabb online gyógyszertárából most!

Bővebben

Útipatika – ezekre szükséged lehet, ha nyaralni mész!

A nyár kellős közepén járunk már, ezért úgy érzem, itt az ideje beszélnünk egy olyan témáról, ami sokakat érinthet.

Bővebben