1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Egy magyar embernek 27,7%-os esélye van arra, hogy rákos megbetegedése legyen!

A WHO, azaz a Világ egészségügyi szervezetének statisztikái alapján egy magyar ember 27,7%-os eséllyel lesz rákos 75 éves kora előtt. Az folyamatosan romló trendek miatt komolyan kell foglalkozni a témával.

A lehangoló statisztika még szomorúbb híre, hogy a betegek regisztrációkori átlagéletkora egyre alacsonyabb! Míg a 2000-es évek elején még a 70 év körüli korosztály volt a listavezető az új regisztráltak körében, addig a 2010-es éveke elejére ez az életkor már 65 év alá csökkent.

Éppen ezért most egy több hetes sorozatot szentelünk a rákos megbetegedéseknek.

Ebbe az első fejezetben, azt szeretném Neked megmutatni, hogy pontosan mit is nevezünk rákos sejtnek, hogyan lehet felfedezni, és tenni ellene.

Mi is az a daganat?

A szervezet sejtjeinek, szöveteinek egy rendellenes burjánzása, ami lehet jó- vagy rosszindulatú. A jóindulatú daganatok szövetei hasonlítanak az alapszövetre, de jól elkülönülnek a környezetüktől. Előfordulhat, hogy hatalmasra nőnek, például a miómák.

Ezzel ellentétben a rosszindulatú sejtburjánzás önállóan növekedik, feltartóztathatatlanul. A rosszindulatú daganatok eltérnek az alapszövet sejtjeitől, de belenőnek a szomszédos szövetekbe, így képesek akár a test távoli részein is áttéteket képezni. A fejlődésük rendkívül gyors és nagyon nehezen kontrollálható (főleg, ha nem fedezik fel időben). A rosszindulatú daganatokban a szövetpusztulás miatt számos méreganyag szabadul fel, ami a környezetet is károsítja.

Megelőzhető-e a rák?

Nagyon sokféle ajánlás létezik arra, hogy hogyan kell étkezni, és milyen életmódot érdemes folytatni, hogy elkerüljük a daganatos megbetegedéseket, ugyanakkor nincs rá minta életmód, ami garantálja, hogy nem leszel beteg, ha szóról szóra betartod az utasításokat.

Nagyon sokféle tényező játszhat közre a kialakulásában:

 • stresszes életmód

 • ártó környezeti tényezők (fizikai, kémiai és biológiai csoportokra bontjuk)- mint a túlzó napfény hatása a bőrre

 • helytelen táplálkozás

 • egészségtelen szokások, például a dohányzás

 • mozgásszegény életmód

 • genetikai jellemzők

Mivel megelőzni rendkívül nehéz, ezért a hatékony módszer a rendszeres szűrővizsgálat. A leggyakoribb daganatos betegségekre a legrizikósabb csoportok számára a TB ingyenes szűrővizsgálatokat biztosít: pl. citológiai vizsgálat, vagy mellrákszűrés a hölgyek számára, vagy a tüdőszűrés.

A korai stádiumban felfedezett daganatos betegségek jó eséllyel visszafordíthatóak, konzerválhatóak hosszú időre a megfelelő terápiás eljárással és a kiegészítő életmódbeli változtatásokkal.

Éppen ezért nagyon fontos az, hogy a mindennapi életed során a kockázati tényezőket a lehető leginkább lecsökkentsd és rendszeresen járj szűrővizsgálatokra.

Hogyan kezelhető a rák?

Ha felmerül a szűrés során a gyanú, akkor az orvosok első lépésként szövettani vizsgálatot fognak elvégezni, hogy megállapítsák, hogy jó- vagy rosszindulatú a daganat.

A szövettani vizsgálattal meg lehet állapítani:

 • a betegség súlyossági fokozatát

 • a daganat kiterjedését

 • műtét közben a daganat távolságát a sebészi szélektől

 • a betegség örökletes vagy szerzett voltát

 • a betegség várható lefolyását (prognózis)

 • a daganat érzékenységét a kemoterápiás szerekre, ami az optimális kezelés megtervezését segíti.

Ezt követően: sebészeti, azaz műtéti megoldással, radiológiai (sugárkezelés), vagy kemoterápiás megoldással haladhatnak tovább a beteggel. Ezek mellett egyre nagyobb szerepet kap az immunterápia, amely rohamosan fejlődik, pontosan azért, mert a világ lakosságának jelentős részét érintik a különböző daganatok és szövődményeik.

Az immunterápia a szervezet saját védekezőképességét erősíti, hogy hatékonyabban tudja meggátolni a rákos sejtek burjánázást.

Ma már számos olyan táplálék-kiegészítő létezik, amely bizonyítottan képes segíteni a daganatos beteg felépülését. Az egyik ilyen, széleskörben ismert az Avemar termékcsalád, amelynek az alapja egy különleges eljárással előállított búzacsíra kivonat.

Ezek a termékek gátolják a rákos sejtek anyagcseréjét (így a szervezet legyengülését is meg tudják előzni, hiszen az egészséges szöveteknek is jut glükóz), valamint azt a képességüket, hogy el tudjanak bújni az immunrendszered természetes ölősejtjei elől.

A rákos sejtek egy olyan anyagot választanak ki a felszínűkre, amit az egészségesek is, így téveszti meg az immunrendszeredet. A készítmény ezt a rejtőzési technikát hatékonyan képes gátolni, így az ölősejtek megtalálják és meg tudják támadni a daganatot.

Ehhez nagyon hasonlóan működik a Culevit termékcsalád is, amely hatékonyan képes a tumor növekedését gátolni. Ezek a termékek az immunrendszer természetes hatóanyagit tartalmazzák, azok mennyiségét növelik meg a szervezetben.

Milyen természetes hatóanyagaid vannak a rákos sejtek ellen?

A táplálkozással nagyon nagy hatással vagy az immunrendszeredre. Erről már korábban is volt szó. Az elfogyasztott ételekkel értékes fehérjékhez, vitaminokhoz, nyomelemekhez, glükózhoz és antioxidánsokhoz is jut a tested- ezek együttesen biztosítják az energiát és a védősejtek megfelelő mennyiségét és minőségét, hogy hatékonyan tudjanak fellépni a rákos sejtek ellen.

A különböző daganatos betegségekhez, és az egyén állapotához mérten egyéni étrend összeállítására van szükség minden esetben, de az általában igaz, hogy zsírokban és vörös húsokban szegény diéta javasolt a számukra.

A következő részben arról lesz szó, hogy milyen étrend kiegészítők vannak a piacon, és melyek azok, amelyekben meg lehet bízni.

 

Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

Fogyás dietetikus szemmel vs divat-diéták

A mai világban egyre több figyelmet fordítunk a külsőségekre.
Ez sok mindennek köszönhető, de főképpen a média hatása által került ennyire előtérbe, hogy folyamatosan a külsőnkkel foglalkozunk.

Bővebben

Minden, amit tudnod kell a napozásról és a naptejekről!

Többségünk szeret napozni, rendszeresen járunk nyaralni, sőt, még a hétköznapokon is napfénynek vagyunk kitéve.

Bővebben

Díjmentes szállítás

2018. június 4-én

Rendelj Magyarország egyik leggyorsabb online gyógyszertárából most!

Bővebben