1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Gyógy-készítmények rendelése az interneten?

Nagyon sokszor beszélgetünk a Patikában a vásárlóinkkal, a legutóbb egy nagyon érdekes kérdést kaptam az egyik legrégebbi vásárlónktól Stierné Borika nénitől, akinek az engedélyével ezt most szeretném veletek is megosztani.

Ez a kedves hölgy, a párját ápolja, akinél nemrégiben nyelőcső daganatot diagnosztizáltak. Mivel a férje egyre nehezebben tud nyelni és rohamosan gyengül, szeretnének egy olyan táplálék kiegészítőt, ami segít megőrizni a párja erőnlétét.

Sok mindent megnéztek már az interneten, hiszen számos olyan webáruház van, ami igazi csodakészítményeket kínál a daganatos betegek számára, épp csak választani nehéz.

Borika néni ebben kért tőlem tanácsot. Hogyan döntse el, hogy melyikben bízzon meg, hiszen azért ezek alapvetően nem olcsó készítmények. Tündéri volt, elhozta egy kis cetlin, hogy miket nézett. Gyorsan én is rákerestem a telefonomról ezekre a termékekre, és nagyon csalódott voltam.

Rengeteg webáruház működése erősen megkérdőjelezhető, sőt lehet, hogy csak én szeretném azt hinni, hogy nem a betegek tudatos megtévesztésére játszanak.

Meg is mutattam Borika néninek, hogy mi az a 3 fontos dolog, amit mindig ellenőriznie kell, mielőtt bármit rendel a világhálóról (nem csak akkor, ha bármiféle: gyógyszert, gyógy készítményt, étrend-kiegészítőt, vagy egészségügyi eszközt):

  1. Leellenőrizhető-e a cég: azaz, hogy megtalálható-e a webáruházban bárhol, hogy ki a valódi tulajdonosa, mely cég teljesíti a megrendeléseket. Abból a 4 oldalból, amit megnéztem a hölgynek, csupán egy volt, ahol a kapcsolat alatt találtam egy Ltd.-re végződő feltehetően létező külföldi céget.
  2. Van-e telefonszáma az ügyfélszolgálatnak, amit fel lehet hívni: néhány kérdést feltenni a termékről, a szállításról vagy akár a garanciális feltételekről. Ha egy új helyről szeretnél rendelni, mindig tedd meg, hogy egy ártatlan hívást megejtesz, legyen az akár csak annyi, hogy valóban elérhető-e a termék, vagy várni kell rá?
  3. Alaposan nézd meg az elállási feltételeket, a visszaküldés pontos menetét: a fent említett 4 lehetőségből csupán 2-nél szerepelt visszaküldési cím, az egyik egy amerikai, Kansas állambeli cím, a másik pedig egy postafiók száma volt. Egyik sem túl bizalomgerjesztő: Vajon létező címek? Átveszi valaki a küldeményt? Visszautalja a pénzed?

Ráadásul a csaló webáruházak a leírásokkal, a referenciákkal és az összetevőkkel is trükköznek. Könnyen előfordulhat az is, hogy a kézhez vett csomagban valami egészen más van, mint amit megrendeltél, amit vissza se tudsz küldeni.

Sajnos van olyan ismerősöm, aki egy fogyasztó tablettával járt úgy, hogy megrendelte, nem volt hatásos, sőt allergiás is volt valamelyik összetevőre. 100% pénz visszafizetési garanciát vállaltak 30 napig felbontás esetén is, ezért határidőn belül vissza akarta küldeni, az ügyfélszolgálat meg is ígérte, hogy küldik a futárt, de az sohasem jött meg.. később pedig már a hívásait nem fogadták, az e-mailjeire nem válaszoltak, és se a cég címét, se semmi egyebet nem tudott kideríteni. Így a pénzt is elvesztette, és a problémája sem oldódott meg, sőt…

Hogyan tudsz mégis megfelelő készítményt rendelni, vagy vásárolni a beteg szeretted számára?

  • Mielőtt bármit is vásárolsz, konzultálj a kezelő orvossal, hogy az adott termék a terápiát nem befolyásolhatja-e a nem várt módon? Biztosan megbízható-e a gyártó cég?
  • Alaposan ellenőrizd le, hogy a webáruház jogszerűen működik-e? Fel vannak-e a tüntetve a cégadatok, az elérhetőségek és a vásárlási feltételek?
  • Érdemes egy próbát tenni az ügyfélszolgálattal is, akár csak egy ártatlan telefonhívás erejéig.
  • Csak olyan terméket válassz ki, amelynek több, hiteles forrásból is utána tudsz nézni: pl. a különböző fórumokon mit írnak a termékről, a forgalmazó cégről, vagy hogy van-e több hazai forgalmazója is? Az, ha egy termékről sehol nem találsz leírást vagy véleményt, csak a webáruház oldalán mindig keltsen benned kételyt.

Hazai viszonylatban személy szerint 2 termékcsaládot szoktam ajánlani a betegeink számára, az egyik a Culevit, amit itthon fejlesztenek és gyártanak a pécsi ipari parkban, a másik pedig szintén egy hazai fejlesztésű termékcsalád az Avemar, amit a Biropharma Kft. kunfehértói üzemében gyártanak.

Én személy szerint mélyen hiszek benne és tisztelem a magyar gyártókat, mert nemzetközileg is elismert eredményeket tettek le az asztalra, amiről a legközelebbi cikkemben részletesen is olvashatsz.

Ha olyan terméket keresel, ami a daganatos ismerőseid számára valóban segíteni tudnak, akkor ne kísérletezz inkább a megbízhatatlan online webáruházak, ismeretlen nevű és lenyomozhatatlan hatóanyag összetételű termékeivel, hanem válaszd a bevált márkákat.

Kérdésed van a témával kapcsolatosan?  Fordulj hozzám bizalommal: dietetikus[kukac]prevenciopatika.hu, illetve nővérem szakgyógyszerészként is szívesen áll a rendelkezésedre: gyogyszeresz[kukac]prevenciopatika.hu

 

 Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

Visszeres láb? Így kezelhető!

Sajnos a visszérproblémák egyáltalán nem ritkák a felnőtt lakosság, különösen a nők körében

Bővebben

Megoldások a mindennapos szempanaszokra

Amikor a szemünk egészsége kerül szóba, akkor általában a legtöbben egyből a látás minőségére asszociálnak.

Bővebben

Eldugult orr? Folyamatos orrfújás? Mi jöhet még?

Az orrunk az egyik legfontosabb testrészünk, abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy légzés útján jutunk oxigénhez, ami ugyebár az életben maradáshoz nélkülözhetetlen.

Bővebben