1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Nehéz lesz a szépség, ha közben nincs egészség!

Hamarosan itt a következő ünnepelni való, a Valentin-nap. Akár szeretjük, akár utáljuk a körülötte lévő felhajtást, mindenkinek jól esik, ha február 14-én az őszinte szeretetéről biztosít bennünket valaki, még ha nem is szerelméről. A reklámok és a média azt sugallja felénk, hogy a nőknek ilyenkor érdemes a szokásosnál még vonzóbbnak, még szebbnek lenniük, még akkor is, ha abban hisznek, hogy a szépség belülről fakad.

make upMert igen, a szépségnek nem a külsőnk az alapja. Nagy keletje van most a sminkelős videóknak, amikben fiatalabb és kevésbé fiatalabb hölgyek mutatják meg döbbenetes átváltozásukat lépésről-lépésre. Fontos ezeknél a videóknál, hogy az alanyok az elején tele vannak bőrhibával, sőt, néha kifejezetten rondának mutatják magukat, a végén pedig atombombázó lesz belőlük, mindössze fél órás vakolás után. Mert amit ők magukra kennek, az szinte nem is embernek való, és a videó elkészülése után garantáltan nem mennek ki azzal az arccal az utcára, vagy a boltba vásárolni!

Ez lenne ma a szépség? Amikor tonnányi alapozóval, korrektorral, púderral, pirosítóval, highlighterrel, és nyolc féle szemhéjpúderrel – a videókban felbukkanó ecsetek számáról már ne is beszéljünk – tüntetik el magukról az egyéniségüket a nők? Szépség az, hogy valaki a természetes báját fedi el műanyaggal?

Rendben, a szépség belülről fakad, tudjuk. De mit tegyünk, ha valakinek a bensőjéből valahogy nem akar szépség fakadni? Mit tegyünk, ha a tükörképe láttán mi valaki igen is szívesen nyúlna alapozóhoz és egy vakolókanálhoz? Hogyan tudják a nők előhozni a belső szépségüket, hogy az sugárzóan ragyogjon bele a világba?

ModellHölgyeim, a válasz egyszerűbb, mint gondolnák: az egészséggel.

Amikor arról esik szó, hogy a szépség belülről fakad, akkor szinte mindenki arra gondol, hogy „hát igen, ha valaki belül rendben van, boldog, kiegyensúlyozott, akkor az kifelé is sugárzik.” Egyetértünk abban, hogy ez az általános vélekedés a szépség belülről fakadásáról?

De hogyan lehetne bárki is belül rendben, hogyan lehetne boldog, kiegyensúlyozott, ha közben gombás a kislábujja? Ha hasogat a dereka? Ha migrénje van? Ha fáj a háta, térde, gyomra?

Miféle szépség tud kisugárzódni egy olyan testből, amely nem egészséges? Miféle sugárzást tudunk elképzelni olyan embernél, aki belül szenved, fájdalommal küzd, sőt, már-már kínlódik? Mi sugárzik abból, aki beteg?
Hát nem a szépség.

Úgy vélem, hogy mielőtt bárki szépséget emlegetne, az előtt az egészséget kellene szóba hozni!

  • A megfelelő táplálkozást, ami mindenkinél teljesen egyéni lehet, hogy számára mi a legjobb;
  • ha szükséges, a táplálék kiegészítők, ásványi anyagok, vitaminok plusz bevitelét;
  • mozgást, sportot, munkán kívül is aktív életet;
  • elegendő és pihentető alvást;
  • testünket mérgező és romboló tevékenységek abbahagyását (dohányzás, alkoholfogyasztás);
  • a stressz kezelésének megtanulását;
  • a megelőzés és a szűrővizsgálatok fontosságának nem feledését;
  • és a hajlamosító tényezőink figyelembe vételét.

Mindenki legyen szép úgy, hogy közben egészséges is! Mert az tényleg igazi szépség, és még vakolókanál sem kell hozzá.


Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

Fogyás dietetikus szemmel vs divat-diéták

A mai világban egyre több figyelmet fordítunk a külsőségekre.
Ez sok mindennek köszönhető, de főképpen a média hatása által került ennyire előtérbe, hogy folyamatosan a külsőnkkel foglalkozunk.

Bővebben

Minden, amit tudnod kell a napozásról és a naptejekről!

Többségünk szeret napozni, rendszeresen járunk nyaralni, sőt, még a hétköznapokon is napfénynek vagyunk kitéve.

Bővebben

Díjmentes szállítás

2018. június 4-én

Rendelj Magyarország egyik leggyorsabb online gyógyszertárából most!

Bővebben