1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Jótékony baktériumok, melyek speciális problémákat is orvosolhatnak

Sokunk számára a probiotikumok szedése az orvosi rendelvényre felírt antibiotikum kúra melletti fogyasztást jelenti. Pedig ezek a jótékony baktériumok nemcsak ebben az időszakban szedhetőek, hanem akár tavasztól őszig rendszeresen, kúraszerűen fogyasztva segítenek a télen gyakran előforduló megbetegedések megelőzésében illetve azok lefolyását enyhíthetik. Ilyen betegség például a nátha, influenza, melynek kevesebb szövődménye alakulhat ki a megfelelő alapozással.

ProbiotikumA teljes szervezetre gyakorolt hatásán kívül a probiotikumok egyes fajtái helyileg, a test egyes részeire hatóan alkalmazhatóak. A szájban található gombák és penész gyakran előforduló betegségek, főként az idős, legyengült immunrendszerű emberek körében. A természetes tejsavat tartalmazó probiotikus tabletták rendszeres fogyasztása, ezen betegségek kialakulását előzhetik meg.

Testünk másik fertőzésre hajlamos része a hüvely.  Akár egy nem megfelelő pH értékű szappan használata is képes a hüvelyflóra egyensúlyának felborítására, mely kellemetlen panaszokat okozhat. Ha megváltozik a hüvelyflóra, bizony hamar elszaporodnak a gombák, melyek már komoly tüneteket tudnak okozni.

A candida gomba fertőzést igen könnyen elkaphatjuk akár az uszodában, vagy egy nem megfelelő tisztaságú törülköző, fehérnemű használatával is.  Megoldás lehet a gomba kialakulásának megelőzésére a Bonolact Pro+Femina készítmény szedése, mely Lactobacillus reuteri baktériumokat tartalmaz. Ezek a baktériumok az egészséges nők hüvelyflórájában is megtalálhatóak. Az emésztőcsatornán keresztül képesek eljutni a hüvelybe. Nemcsak a gomba kialakulását előzhetjük meg ennek a probiotikumnak a szedésével, hanem javasolt a menopauzát megelőző időszakban is fogyasztani, valamint antibiotikumok/gomba elleni szerek szedésekor, a hüvelyben használt fertőtlenítő hatású készítmények használatakor. Gyakori szexuális élet és erősebb menstruáció idején is érdemes kihasználni jótékony hatásait.

AntibiotikumA gyermekek immunrendszerének támogatás nemcsak a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával, valamint a vitaminok szedésével oldható meg, hanem a számukra kifejlesztett ízesített rágótabletta vagy granulátum formájában kapható probiotikumok szedésével is. Speciális csecsemőknek kifejlesztett tápszer is kapható webpatikánkban, mely a kisbabák antibiotikum kezelése mellett vagy gyomor-bélrendszeri fertőzés esetén javasolt használni.

Bátran alkalmazhatjuk ezeket a készítményeket, mivel a probiotikumokat nem lehet túladagolni, egyszerűen a felesleg kiürül a szervezetből. Azonban mindig olvassuk el a készítmény betegtájékoztatóját, hiszen vannak kizáró okok, betegségek, melyek mellett ezeknek a készítményeknek a szedés nem javallott.

Egészségünk védelme érdekében szánjuk néhány percet arra, hogy naponta elkészítsük a probiotikum tartalmú granulátumunkat vagy éppen bevegyük a napi egy tablettát. Webáruházunk kínálatában gyermekek és nők számára készült speciális készítmények is kaphatóak.

 

Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

A nyári meleg egyértelmű velejárója a rovarok előkerülése

Nyaralás közben, a kertben ülve, de még alvás közben is ki vagyunk téve annak a veszélynek, hogy megcsípjen valami.

Bővebben

Születésnapi Díjmentes Szállítás

2018. augusztus 6-12 között

Rendelj Magyarország egyik leggyorsabb online gyógyszertárából most!

Bővebben

Útipatika – ezekre szükséged lehet, ha nyaralni mész!

A nyár kellős közepén járunk már, ezért úgy érzem, itt az ideje beszélnünk egy olyan témáról, ami sokakat érinthet.

Bővebben