1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Kezdjük a tavaszi megújulást D-vitamin pótlással

 

Ébresztő! Túl vagyunk a hideg, sötét téli napokon, itt az ideje, hogy mindenki kibújjon a barlangjából. Élvezzük a tavaszi napsugarak első fényeit és töltsük fel az elmúlt időszakban végletekig kimerült D-vitamin készletünket.

 

tavasz

A tavasz a megújulás időszaka, nemcsak a természet, hanem testünk is vágyik a napfényre, mely elsődleges, természetes D-vitamin forrás számunkra. Ne vegyük félvállról ennek a fontos vitaminnak a pótlását. Több mint 300, szervezetünkben lezajló folyamat kapcsolódik a D- vitaminhoz. Bizony, nemcsak a kálcium felszívódását segíti, hanem még rengeteg más, fontos testünkben végbemenő eseményért felel. Esszenciális vitaminként segíti az ásványi anyagok, kálcium, foszfor és az elfogyasztott ételek felszívódását.

 

Az alacsony D-vitamin szint bizonyítottan kapcsolódik többek között a mellrák, vastagbélrák, prosztatarák, szívbetegségek, depresszió, súlygyarapodás, angolkór, asztma, csontritkulás kialakulásához.

 

Ez a zsírban oldódó, elraktározható vitamin a helytelen táplálkozás és a kevés napfényhez jutás miatt csökkenhet le szervezetünkben. Ősszel és télen 80 egység D-vitamin jut a szervezetünkbe táplálkozásunk során, azonban ez a jelenlegi ajánlott mennyiséghez képest (2000 NE) minimális mennyiség. Napjainkban az UV fény ártó hatásai elleni igyekezetünkben, a magas faktorszámú napvédő készítmények használatakor meggátoljuk a napsugarak által közvetített D-vitamin szervezetünkbe jutását. Táplálkozásunk során a vaj, tojás, tejtermékek, tőkehal természetes formában is tartalmazzák ezt a vitamint, így ezáltal is pótolhatjuk hiányát.

 

További lehetőségként étrend-kiegészítő tabletta, csepp, rágótabletta formájában is magunkhoz vehetjük a megfelelő mennyiségű vitamint.

 

Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

Visszeres láb? Így kezelhető!

Sajnos a visszérproblémák egyáltalán nem ritkák a felnőtt lakosság, különösen a nők körében

Bővebben

Megoldások a mindennapos szempanaszokra

Amikor a szemünk egészsége kerül szóba, akkor általában a legtöbben egyből a látás minőségére asszociálnak.

Bővebben

Eldugult orr? Folyamatos orrfújás? Mi jöhet még?

Az orrunk az egyik legfontosabb testrészünk, abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy légzés útján jutunk oxigénhez, ami ugyebár az életben maradáshoz nélkülözhetetlen.

Bővebben