1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Alapvető tudnivalók, mellyel megőrizhetjük hajunk szépségét

Hajunk állapota folyamatosan változik életünk során. Ahogy idősödünk, egyre kevesebb lesz belőle, színe is megváltozik, kifehéredik. Vajon képesek vagyunk lassítani a folyamatot? Mit tehetünk azért, hogy fényes, dús hajkoronával kápráztathassuk el a körülöttünk élőket?

Ahhoz, hogy megőrizzük hajunk fiatalkori csillogását és rugalmasságát, folyamatosan táplálnunk kell szervezetünket megfelelő ásványi anyagokkal és vitaminokkal.

Fejbőrünkön átlagosan 100 ezer hajszál található meg, az egyes szálak 97%-ban keratinból, és 3%-ban vízből épülnek fel. Hajunk rugalmasságáért és erősségéért a keratinszálakból felépülő hajkéreg felel. Egy hajszál két részből áll: az élő hajgyökérből és az élettelen hajszálból. Hajunk életciklusa három részre osztható, melyből a két legfontosabb, a növekedési és a nyugalmi szakasz. A növekedés fázisa a leghosszabb, nőknél általában 4-6 év, a férfiaknál ez valamivel rövidebb. 30 éves korunkig gyorsan nő hajunk, majd ezután a kihullott szálak pótlása lelassul. Fejünkön lévő hajszerkezetünk 85% a növekedési szakaszban van, vagyis folyamatosan növekszik. Naponta kb. 0,3-0,5 mm-t nő minden egyes hajszálunk. A nyugalmi szakaszban körülbelül három hónapig szünetel a hajgyökér működése, majd ezután a hajszál kihullik.

Bár hajunk minőségét szüleinktől örököljük, de a környezeti tényezők és táplálkozásunk is erősen befolyásolja annak állapotát. Hajápolási szokásaink változtathatnak hajunk fényességén. Az erős és fényes haj megtartása érdekében nemcsak külső ápolásra – rendszeres hajmosás, balzsamozás - van szükség, hanem belső vitamin és tápanyag ellátásra is. A keratin alkotórészei közé tartoznak az aminosavak, melyek pótlása elengedhetetlen a haj normális növekedéséhez.

A Hairclinic által kifejlesztett étrend-kiegészítő készítmények hatóanyag-kombinációja értékes tápanyagokkal látják el a hajhagymákat, így rajtuk keresztül a hajszálakat. A lágyzselatin kapszulákban lévő összetevők gyorsan felszívódnak, és a véráramon keresztül eljutnak a hajszálak gyökereihez. A férfiak szépségéről sem feledkezett meg a gyártó, hiszen az ő ápoltságukhoz is hozzátartozik a csodálatos, fényes és erős haj. Kifejezetten számukra készült el a Hairclinic Men kapszula, mely vitaminok mellett hialuronsavat, koffeint és szabadpálma-kivonatot is tartalmaz.

Első hallásra talán furcsa, hogy koffeint is tartalmaz a készítmény, azonban ha jobban megvizsgáljuk ezt az összetevőt, azonnal megértjük mechanizmusát. Aki kávézik, az már ismerheti a koffein élénkítő, energizáló hatását. A hajgyökerekre ugyanilyen befolyással bír a koffein, képes ellensúlyozni a tesztoszteront, elegendő energiával látja el a hajgyökereket, melyek ezáltal megküzdenek az örökletes hajhullással. Így a férfiak többsége számára oly félelmetes állapot, mint a kopaszodás, lelassítható folyamattá válik.

A Hairclinic készítmények használata három hónapos kúra formájában ajánlott. Ennyi idő szükséges minimálisan ahhoz, hogy a belső folyamatok változása, kívülről is láthatóvá váljon.

 

Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

A nyári meleg egyértelmű velejárója a rovarok előkerülése

Nyaralás közben, a kertben ülve, de még alvás közben is ki vagyunk téve annak a veszélynek, hogy megcsípjen valami.

Bővebben

Születésnapi Díjmentes Szállítás

2018. augusztus 6-12 között

Rendelj Magyarország egyik leggyorsabb online gyógyszertárából most!

Bővebben

Útipatika – ezekre szükséged lehet, ha nyaralni mész!

A nyár kellős közepén járunk már, ezért úgy érzem, itt az ideje beszélnünk egy olyan témáról, ami sokakat érinthet.

Bővebben