1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Védjük meg testünk lengéscsillapítóit, a porcokat!

Valamennyiünk ismeretségi körében található olyan 40-60 év feletti barátunk, aki ízületi gyulladásról panaszkodik. Sajnos szinte mindegyiküknél ugyanúgy kezdődött a betegség, eleinte csak az ujjaikat tudták nehezebben mozgatni, az idő múlásával azonban egyre több végtagjukra is kiterjedt a betegség. Az ízületi gyulladásban szenvedők arról panaszkodnak, hogy reggelente egy óra is eltelik, mire az izmaik, ízületeik „bemelegszenek” és elkezdenek rendesen funkcionálni. Ezeknek a történeteknek a hallatán mi is elgondolkodunk, vajon öreg korunkra mi is ezzel a betegséggel élünk majd együtt?

Mi okozza és mit tehetünk ellene?

Az ízületi betegségeknek számtalan típusa ismert, melyeket két fő csoportba sorolhatunk. Az egyikbe tartoznak az akut és krónikus gyulladások (arthritisek), a másik nagy csoportba pedig az artrózisok sorolhatóak, vagyis az ízületi kopások. Az arthritis baktérium-, vírusfertőzés vagy anyagcsere-zavar miatt alakulhat ki. Artrózis a mozgásszegény életmód, a túlsúly vagy egy sérülés kapcsán fejlődhet ki bármelyik ízületben.

Az ízületeket védő porcok kb. 80%-a vízből áll, a maradék 20% pedig vázfehérjékből  és cukor-fehérje vegyületekből. Kisebb sérülések esetén a porcsejtek képesek kijavítani a károsodásokat, azonban hosszabb ideig fennálló probléma esetén erre képtelenek. Ezáltal megváltozik a porc összetétele, elveszíti rugalmasságát, simaságát és regeneráló képességét. Egy idő után a felülete repedezni kezd, durvává válik, majd darabok szakadnak le róla. Az ízületekben ezáltal gyulladások keletkeznek, így még jobban károsodik a porc. Ez a kopásos folyamat végül a porc teljes elhalásához vezethet, ekkor a csont csonthoz dörzsölődik, ami nagy fájdalmakat okoz, eközben a csont megvastagodik és ettől az ízületek elmerevednek.

A porcok kopását lassíthatjuk egészséges testsúlyunk megőrzésével, rendszeres mozgással és jó minőségű cipővel.

Azok számára, akik már szenvednek a betegség valamelyik formájában javaslom, hogy a fájdalom enyhítésére és a porckopás lassítására glükozamin-szulfátot tartalmazó kiegészítő tablettát kezdjenek szedni.

A glükozamin-szulfát gyulladás csökkentő hatása mellett, a szervezet ízületeiben lévő porc szerkezetének és funkciójának fenntartásában is nagy szerepet játszik. Hatását úgy fejti ki, hogy egy glükozamin molekula három vízmolekulát megköt, így segíti a porcszövet vízzel való telítettségének kialakítását. Ezáltal a károsodott porcállomány regenerálódása elkezdődhet. A tabletta folyamatos szedése mellett általában a glükozamin-szulfát jótékony hatása két-három hét után tapasztalható először. Türelem és kitartás szükségeltetik az ízületi gyulladásos megbetegedések mindennapi elviselésére. Ehhez kívánok sok erőt és a könnyebb élet reményében webáruházunk glükozamin-szulfát kínálatát :-)

 

Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

A nyári meleg egyértelmű velejárója a rovarok előkerülése

Nyaralás közben, a kertben ülve, de még alvás közben is ki vagyunk téve annak a veszélynek, hogy megcsípjen valami.

Bővebben

Születésnapi Díjmentes Szállítás

2018. augusztus 6-12 között

Rendelj Magyarország egyik leggyorsabb online gyógyszertárából most!

Bővebben

Útipatika – ezekre szükséged lehet, ha nyaralni mész!

A nyár kellős közepén járunk már, ezért úgy érzem, itt az ideje beszélnünk egy olyan témáról, ami sokakat érinthet.

Bővebben