1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

A szoptatás gyermekünk egészséges fejlődésének alapköve

Az anyatejes táplálás fontossága ma már elvitathatatlan. Az orvos szakmai irányelvek szerint a csecsemő legalább hat hónapos koráig – de még ezen túl is – anyatejes táplálásra van szüksége. Az anyatej minden olyan anyagot tartalmaz, mely a baba számára nélkülözhetetlen az egészséges fejlődéshez. A természet okosan kitalálta azt, hogy a kisgyermek növekedésével járó változó igényekhez igazítja az anyatej összetételét. Mindig a megfelelő tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat juttatja a gyermek szervezetébe. Védelmet nyújt a fertőzések és a bélhurut kialakulása ellen. Az immunvédelmet a legjobban az anyatejes táplálás jelenti a gyermek számára.

Természetesen ahhoz, hogy az édesanya szervezete a megfelelő mennyiségű és minőségű anyatejet kiválaszthassa, önmagának is egészségesnek kell lennie. A szoptatás az anya szervezete számára megterhelő, ezért kell, hogy felkészülten érkezzen el életének ezen fontos szakaszához. A tejtermelést többféle hormon együttműködése során indul be. Az anyatej pontos összetétele a mai napig rejteget meglepetéseket a kutatók számára. Főbb összetevői a cukrok, zsírsavak, fehérjék és ásványi anyagok, valamint az immoglubin, mely az immunrendszer erősítésére szolgál. A lizozim nevű fehérje szintén az anyatejben található meg, mely a kórokozókkal szemben teszi ellenállóvá a baba szervezetét. Azért is nehéz megállapítani az anyatej pontos összetételét, mert a gyermek igényeihez mérten, szinte óráról órára igazodik. Az anya érzékeli a gyermek rezdüléseit, és szervezete szinte azonnal reagál is az új helyzetre. Például, ha a gyermek valamilyen fertőzést szed össze, az anyatejben szinte rögtön megjelennek a betegség elpusztításához szükséges ellenanyagok.

Az anyatejben megtalálhatóak a gyulladáscsökkentő anyagok, antioxidánsok, valamint a taurin, mely segíti a D-vitamin felszívódását. A D-vitamin többek között hatással van a csontok fejlődésére, így elengedhetetlen a csecsemő szervezetében annak teljes felhasználása.

A megfelelő mennyiségű és minőségű anyatej akkor termelődni, ha minden olyan anyag megtalálható az anya szervezetében, mely a gyermek táplálásához szükséges. Célszerű még a várandósság ideje alatt felkészülni a kisgyermek fogadására, felkészíteni testünket a feladatra. Elsősorban éljünk és táplálkozzunk egészségesen, és hagyjunk fel káros szenvedélyeinkkel. A vitaminokat és ásványi anyagokat fontos pótolnunk, ezért célszerű kiegészítő vitaminokat fogyasztanunk.

Az általunk ajánlott Femibion készítmények tartalmaznak minden olyan összetevőt, melyek segítik az édesanya szervezetének felkészülését élete legnagyobb kihívására. Várandós és szoptatós kismamáknak több vitaminra van szükségük, mint egyéb életszakaszukban, hiszen már nemcsak a saját, hanem a csecsemő igényeit is ki kell elégíteniük. A Femibion filmtablettákban többféle vitamin, folsav, jód, halolaj koncentrátum is megtalálható. A napi ajánlott mennyiség szedésével egészítsük ki vegyes étrendünket, ezzel biztosítjuk gyermekünk egészséges fejlődését. Ne felejtsünk el a készítmény szedése előtt orvosunkkal konzultálni.

 

Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

Napi vitaminszintünk megőrzésére profi megoldás: a multivitamin

Rossz táplálkozási szokásaink mellett a lakosság nagy többségének szüksége van vitamin pótlásra. Azon kívül, hogy a gyümölcsök, zöldségek már nem tartalmaznak annyi ásványi anyagot, mint a korábbi évszázadokban

Bővebben

Tankolnál fűtőolajat egy Ferrariba?

Nyilván nem. Saját testünkbe sajnos gyakran töltünk tápanyagokban szegény élelmiszereket, és ez gyakran meg is látszik teljesítményünkön

Bővebben

Már iskola kezdés előtt töltsük fel gyermekünk vitamin készleteit

A szülők többsége úgy gondolja, hogy gyermeke minden szükséges vitamint megkap az étkezések során, igazán nem kell táplálék-kiegészítőket, multivitamin tablettákat szednie. Napjainkban azonban már nincs elegendő vitamin a zöldségekben, gyümölcsökben

Bővebben