1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

A szőlőmag nem kerülhet a szemétre!

A villányi borvidéken termett csodálatos kékszőlő szemek nemcsak a kiváló minőségű ital élvezetét nyújtják számunkra, hanem gondoskodnak egészségünk megőrzéséről is. A szőlőből kipréselt bor élvezetet nyújt az emberek számára, míg a megmaradt magok nagy mennyiségben tartalmaznak az egészségre jótékony hatást gyakorló anyagokat. Az európai és a közel-keleti népi gyógyászatban már évszázadok óta ismerik ezt az erőteljes gyógyhatást. Szinte az egész szőlőnövény felhasználható az egészség javítására. A bőr- és szembetegségek kezelésére készítenek belőle kenőcsöt, a szőlőleveleket fájdalomcsillapításra és a gyulladásos állapotok gyógyítására alkalmazzák. A szárított szőlőszemek (mazsola) sokszor használják székrekedés feloldására.
 

Szőlőmag, a természet ajándéka

A szőlőmagból készült kivonat antioxidáns tartalma hatalmas. Hazai és nemzetközi kutatások kimutatásai szerint többek között a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében nyújt hatékony segítséget. Hazánkban a Gere Pincészet is felismerte a szőlőben rejlő gyógyhatást, így a préselt szőlőszemek maradékát nem a szemétre hajították, hanem saját szabadalmú, speciális mikró őrlési technikával tették fogyaszthatóvá és a benne rejlő értékes hatóanyagot felhasználhatóvá. A folyamat első lépéseként a megmaradt magokból kipréselik a bennük található olajat, majd a maradékot megőrlik. Az eljárásra azért van szükség, mert önmagában a magot lenyelve, vagy szétrágva nem jut el szervezetünkbe annak hatóanyaga. Szükséges a porítás ahhoz, hogy a felszínre kerülhessenek az antioxidánsok, így a szervezetünkbe jutó anyagok egyszerűbben tudnak érintkezni a bélrendszerünkkel, ezáltal felszívódásuk könnyebben végbe mehet.

 

Gyógyhatása

A szőlőmagban található antioxidánsok segítségével erősíthetjük immunrendszerünket. Szervezetünkben ezek az anyagok védelmezik sejtjeinket a káros hatásoktól, ezzel például a rák kialakulását is gátolhatjuk. A szőlőmag kivonatok hatására többek között javul a vér oxigénellátása, a szabad gyökök okozta károsodás csökken, így az öregedési folyamat is lelassulhat. Előnyei közé sorolhatjuk még, hogy javítja a vérnyomást, és erőteljes a szabad gyökök ártalmatlanítási képessége is, mellyel megvédi szervezetünket a káros UV sugárzástól.

A Gere Pincészetben a hideg sajtolási technikának köszönhetően a szőlőmagban lévő bioaktív anyagok jóval intenzívebbek, könnyebben kifejtik jótékony élettani hatásukat használatuk során. A kisajtolt olaj az antioxidánsokon túl, más egyéb anyagokat is tartalmaz, többek között bioflavinokat, telítetlen zsírsavakat. Magas E-vitamin tartalma van, illetve szabadgyökmegkötő hatása a C-vitamin sokszorosa.

Felhasználási módját tekintve az olaj külső és belső alkalmazása egyaránt javasolt. A szőlőmag olajat kellemes íze miatt előszeretettel használják élelmiszerek fűszerezésére, főként saláták készítésekor. De naponta egy teáskanállal önmagában is fogyasztható. Külsőleg masszázsolajként, a bőrön keresztül felszívódva védi szervezetünket. A masszázst követő húsz perc múlva mossuk le bőrünkről az olaj maradványait.

Webáruházunk kínálatában most díjmentes házhoz szállítással rendelhető a Gere Villányi kékszőlő magolaj és a mikró őrlemény kapszula. A praktikus cellulóz kapszulában elhelyezett őrleményből naponta célszerű 2x3 darabot bevenni, ezzel teljessé tehetjük immunrendszerünk védelmét. A Gere Pincészet által előállított gyógyhatású készítmények szigorú körülmények között készülnek, mindig azonos minőségben vásárolhatóak meg a termékek.

 

Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

Visszeres láb? Így kezelhető!

Sajnos a visszérproblémák egyáltalán nem ritkák a felnőtt lakosság, különösen a nők körében

Bővebben

Megoldások a mindennapos szempanaszokra

Amikor a szemünk egészsége kerül szóba, akkor általában a legtöbben egyből a látás minőségére asszociálnak.

Bővebben

Eldugult orr? Folyamatos orrfújás? Mi jöhet még?

Az orrunk az egyik legfontosabb testrészünk, abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy légzés útján jutunk oxigénhez, ami ugyebár az életben maradáshoz nélkülözhetetlen.

Bővebben