1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Okok, amiért a nyári gyümölcsszezonban is érdemes kiegészítő vitaminokat szedni

Édesanyák százai mondják el naponta gyermeküknek milyen fontos, hogy megegyék a zöldséget, gyümölcsöt, hiszen ezekben van a vitamin, ami egészséges fejlődésükhöz szükséges. Főként a nyári időszakban eszünk többet a zöldségekből és gyümölcsökből, hiszen ekkor kedvezőbb áron juthatunk hozzá a szabadföldön termesztett növényekhez. Sajnos napjainkban már nem egyértelműen elegendő ezek fogyasztása ahhoz, hogy elég vitaminnal töltsük fel szervezetünket a nyári időszakban.

Ennek egyik fő oka, hogy a globális felmelegedés hatására Földünk átlag hőmérséklete megnövekedett. Emiatt a szélsőséges időjárás egyre gyakoribb. A tengerek és óceánok vize felmelegszik, megváltozik kémhatásuk, elsavasodnak. A Földet permetező esőcseppek ezt a savas anyagot juttatják a termőföldbe, melynek hatására a bennük termesztett növények sem jutnak elegendő tápanyaghoz. Ebből egyenesen következik, hogy az állatok és az emberek számára sem nyújtanak elegendő tápértéket, vitamin tartalmuk lecsökken.

A szervezet számára oly fontos ásványi anyagok hiányát a változatos étrenddel sem tudjuk kellőképpen pótolni, hiszen a modern élelmiszeriparban alkalmazott technológiák miatt sok esetben minimálisra csökken az alapanyagok vitamin tartalma.

Testépítők, sportolók és az aktív életet élők számára szintén nem elegendő a természetes úton történő vitamin bevitel, mivel életmódjuk okán nekik sokkal több tápanyagra van szükségük.

Felmerül bennünk a kérdés, hogy mit tehetünk a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag pótlásáért. Napi szinten szedett multivitamin kiegészítők fogyasztása megoldást jelenthet problémánkra. Ezzel fizikai és mentális általános állapotunkon is javíthatunk.

Mielőtt azonban elkezdjük szedni ezeket a készítményeket, meg kell határoznunk szervezetünk szükségleteit. Az emberi szervezetnek több létfontosságú vitaminra van szüksége a megfelelő működéshez. Ha ezek közül bármelyik hiányzik, komoly egészségügyi problémák alakulhatnak ki testünkben. Ezek többek között az A, C, D, E, K és B-komplex vitaminok. Valamennyi megtalálható a komplex multivitamin készítményekben. Ásványi anyagokra is szüksége van szervezetünknek, melyek nélkül szintén betegségek sora támadhat meg bennünket. Ilyen ásványi anyag például a magnézium, vas, kalcium, szelén.

Férfiak, nők és gyermekek számára különböző multivitamin készítményeket készítenek a gyártók, figyelembe véve az életkori és testi felépítés különbségeit. A nők esetében a várandósság idején használható készítmények többek között például több vasat, kalciumot tartalmaznak, hiszen ezzel védik nemcsak az anyuka egészségét, hanem a baba fejlődő szervezetét is.

Érdemes tehát az évszaktól függetlenül plusz energiával segíteni szervezetünk működését, multivitamin készítmények fogyasztásával.


Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

A dermokozmetikumok hatása - Ugye Te is figyelsz a bőrödre?

A bőrápolás jelenleg is aktuális témának számít, hiszen egyre fontosabb számunkra, hogy milyen anyagokból készítik a gyártók a kozmetikumokat.

Bővebben

Probiotikum kisokos – minden, amit tudnod kell róla

A nyugati civilizációk táplálkozási szokásai az évek alatt óriási fordulatot vettek.
Ha belegondolunk, ma már nagyon másképp fogyasztjuk az ételeket, illetve sok olyan ételt fogyasztunk, amit 20-30 évvel ezelőtt nem igazán.

Bővebben

Végre mindenki elment – beszéljünk most a húgyúti fertőzésekről!

Sokan gyakran megtapasztalják a húgyúti fertőzés kellemetlen tüneteit, azonban nem tudják, mitől és hogyan alakul ki ez a betegség.

Bővebben