1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Már iskola kezdés előtt töltsük fel gyermekünk vitamin készleteit

A szülők többsége úgy gondolja, hogy gyermeke minden szükséges vitamint megkap az étkezések során, igazán nem kell táplálék-kiegészítőket, multivitamin tablettákat szednie. Napjainkban azonban már nincs elegendő vitamin a zöldségekben, gyümölcsökben, köszönhetően a vegyszeres kezeléseknek, a klímaváltozásnak és még számtalan átalakulásnak, mely az utóbbi években következett be világunkban.

Minden szülő tudja, hogy a gyermekét neki kell a helyes irányba terelnie, nemcsak a viselkedés, hanem az egészséges életmód, táplálkozás témakörében is. A mi felelősségünk is – a genetikán túlmenően -, hogy felnőtt korában gyermekünk hosszú, egészséges életet tudjon élni. Már fiatalon tudnia kell milyen ételek fontosak számára, mi az, amit célszerű fogyasztania. Persze a kis srácok főként a cukros és édes dolgokat szeretik, meg a nassolnivalót, de próbáljuk meg a helyes irányba terelni őket.

A multivitaminok fogyasztása ma már elengedhetetlen ahhoz, hogy a későbbiekben szervezetük ne szenvedjen semmiben hiányt. Célszerű olyan összetevőket tartalmazó készítményt választanunk, melyben megtalálhatóak az esszenciális zsírsavak is. Ilyen az Omega-3 is, melyet esszenciális zsírsavként szervezetünk önmaga nem képes előállítani, így folyamatosan külső forrásból kell azt pótolnunk. Az Omega-3 zsírsavak természetes formájukban az ételekben találhatóak meg, főként a halakban, tengeri élőlényekben. Mivel hazánkban igen kismértékű a halfogyasztás, így mindenképpen érdemes gyermekünk táplálkozását kiegészíteni multivitamin készítménnyel, mely Omega-3 zsírsavat is tartalmaz.

Az utóbbi években az Omega-3 zsírsavak divatossá váltak, de vajon a gyermekünk számára miért hasznos ennek a kiegészítőnek a fogyasztása?

7 probléma, amire megoldást nyújt az Omega-3 zsírsav megfelelő szintje a gyermek szervezetében:

  1. Nagyban hozzájárul az agy és a központi idegrendszer megfelelő működéséhez, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében is élenjár.
  2. Ezen túlmenően a szem megfelelő működésében is szerepet játszik.
  3. A legutóbbi vizsgálatok megállapították, hogy a figyelemhiányos, hiperaktív gyerkőcök tüneteinek kezelésekor is hasznos, főként az antiszociális megnyilvánulások esetében.
  4. A megfelelő koleszterin szint elérésére nemcsak felnőtt korban kell odafigyelnünk, hanem már a kis gyerekek esetében is. Bár az érelmeszesedéstől még messze vannak a fiatalok, azért már gyermekkorban el kell kezdenünk az egészséges életmódra nevelést, és úgy is kell táplálnunk őket, hogy felnőtt korukban ne alakuljanak ki náluk komolyabb szív- és érrendszeri megbetegedések.
  5. A gyermekek esetében az olvasási nehézségeket egyes tanulmányok összekapcsolják az Omega-3 zsírsavak alacsony jelenlétével a szervezetben.
  6. Amennyiben megfelelő mennyiségű található ebből az anyagból a gyerkőcünk testében, a memória funkciói is sokkal jobb eredményeket mutatnak.
  7. Gyermekünk kognitív fejlődését szintén támogatja ez a zsírsav, ezáltal jobb lesz a kéz-szem koordinációja, szociális készségei. Iskolakezdés esetén kifejezetten előnyős, ha ezeknek a készségeknek magas szinten birtokában van gyermekünk.

A nyári szünet végéhez közeledve itt az alkalom, hogy feltunningoljuk gyermekünk szervezetét az új iskolaév előtt. Multivitamin készítmények segítségével újult erővel várhatják majd a suli kezdést.

JÖN JÖN JÖN...

A nagy MULTIVITAMIN hétvége!

 

Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

Téged is kínoz az allergia?

Az allergia rengeteg ember életét megkeseríti, azt viszont még az allergiában szenvedők többsége sem tudja, hogy pontosan mi zajlik ilyenkor a testében.

Bővebben

A dermokozmetikumok hatása - Ugye Te is figyelsz a bőrödre?

A bőrápolás jelenleg is aktuális témának számít, hiszen egyre fontosabb számunkra, hogy milyen anyagokból készítik a gyártók a kozmetikumokat.

Bővebben

Probiotikum kisokos – minden, amit tudnod kell róla

A nyugati civilizációk táplálkozási szokásai az évek alatt óriási fordulatot vettek.
Ha belegondolunk, ma már nagyon másképp fogyasztjuk az ételeket, illetve sok olyan ételt fogyasztunk, amit 20-30 évvel ezelőtt nem igazán.

Bővebben