1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Újra működik a GLS Csomagpontos szállítás

Már iskola kezdés előtt töltsük fel gyermekünk vitamin készleteit

A szülők többsége úgy gondolja, hogy gyermeke minden szükséges vitamint megkap az étkezések során, igazán nem kell táplálék-kiegészítőket, multivitamin tablettákat szednie. Napjainkban azonban már nincs elegendő vitamin a zöldségekben, gyümölcsökben, köszönhetően a vegyszeres kezeléseknek, a klímaváltozásnak és még számtalan átalakulásnak, mely az utóbbi években következett be világunkban.

Minden szülő tudja, hogy a gyermekét neki kell a helyes irányba terelnie, nemcsak a viselkedés, hanem az egészséges életmód, táplálkozás témakörében is. A mi felelősségünk is – a genetikán túlmenően -, hogy felnőtt korában gyermekünk hosszú, egészséges életet tudjon élni. Már fiatalon tudnia kell milyen ételek fontosak számára, mi az, amit célszerű fogyasztania. Persze a kis srácok főként a cukros és édes dolgokat szeretik, meg a nassolnivalót, de próbáljuk meg a helyes irányba terelni őket.

A multivitaminok fogyasztása ma már elengedhetetlen ahhoz, hogy a későbbiekben szervezetük ne szenvedjen semmiben hiányt. Célszerű olyan összetevőket tartalmazó készítményt választanunk, melyben megtalálhatóak az esszenciális zsírsavak is. Ilyen az Omega-3 is, melyet esszenciális zsírsavként szervezetünk önmaga nem képes előállítani, így folyamatosan külső forrásból kell azt pótolnunk. Az Omega-3 zsírsavak természetes formájukban az ételekben találhatóak meg, főként a halakban, tengeri élőlényekben. Mivel hazánkban igen kismértékű a halfogyasztás, így mindenképpen érdemes gyermekünk táplálkozását kiegészíteni multivitamin készítménnyel, mely Omega-3 zsírsavat is tartalmaz.

Az utóbbi években az Omega-3 zsírsavak divatossá váltak, de vajon a gyermekünk számára miért hasznos ennek a kiegészítőnek a fogyasztása?

7 probléma, amire megoldást nyújt az Omega-3 zsírsav megfelelő szintje a gyermek szervezetében:

  1. Nagyban hozzájárul az agy és a központi idegrendszer megfelelő működéséhez, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében is élenjár.
  2. Ezen túlmenően a szem megfelelő működésében is szerepet játszik.
  3. A legutóbbi vizsgálatok megállapították, hogy a figyelemhiányos, hiperaktív gyerkőcök tüneteinek kezelésekor is hasznos, főként az antiszociális megnyilvánulások esetében.
  4. A megfelelő koleszterin szint elérésére nemcsak felnőtt korban kell odafigyelnünk, hanem már a kis gyerekek esetében is. Bár az érelmeszesedéstől még messze vannak a fiatalok, azért már gyermekkorban el kell kezdenünk az egészséges életmódra nevelést, és úgy is kell táplálnunk őket, hogy felnőtt korukban ne alakuljanak ki náluk komolyabb szív- és érrendszeri megbetegedések.
  5. A gyermekek esetében az olvasási nehézségeket egyes tanulmányok összekapcsolják az Omega-3 zsírsavak alacsony jelenlétével a szervezetben.
  6. Amennyiben megfelelő mennyiségű található ebből az anyagból a gyerkőcünk testében, a memória funkciói is sokkal jobb eredményeket mutatnak.
  7. Gyermekünk kognitív fejlődését szintén támogatja ez a zsírsav, ezáltal jobb lesz a kéz-szem koordinációja, szociális készségei. Iskolakezdés esetén kifejezetten előnyős, ha ezeknek a készségeknek magas szinten birtokában van gyermekünk.

A nyári szünet végéhez közeledve itt az alkalom, hogy feltunningoljuk gyermekünk szervezetét az új iskolaév előtt. Multivitamin készítmények segítségével újult erővel várhatják majd a suli kezdést.

JÖN JÖN JÖN...

A nagy MULTIVITAMIN hétvége!

 

Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

Megoldások a mindennapos szempanaszokra

Amikor a szemünk egészsége kerül szóba, akkor általában a legtöbben egyből a látás minőségére asszociálnak.

Bővebben

Eldugult orr? Folyamatos orrfújás? Mi jöhet még?

Az orrunk az egyik legfontosabb testrészünk, abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy légzés útján jutunk oxigénhez, ami ugyebár az életben maradáshoz nélkülözhetetlen.

Bővebben

„Hogyan tudnék pihentetőbben aludni? – kérdés, amit Te is felteszel magadnak

Ismerős az érzés, amikor már olyan fáradt vagy, hogy abban a pillanatba el is alszol, ahogy beestél az ágyba?

Bővebben