1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Napi vitaminszintünk megőrzésére profi megoldás: a multivitamin

Rossz táplálkozási szokásaink mellett a lakosság nagy többségének szüksége van vitamin pótlásra. Azon kívül, hogy a gyümölcsök, zöldségek már nem tartalmaznak annyi ásványi anyagot, mint a korábbi évszázadokban, a kiegyensúlyozatlan étkezés, az egyhangú táplálékbevitel is okozhat vitaminhiányt. Szervezetünk tökéletes működéséhez megfelelő tápértékű élelmiszerhez kell juttatnunk, melyben megtalálhatóak testünk igényeihez igazodva az ásványi anyagok. Bár sokan pótolják egyes vitaminok hiányát tablettákkal, étrend-kiegészítőkkel, a szervezetünkben keletkező összes anyag hiányának csak egy részét tudják ezzel kompenzálni. Érdemes multivitamin szedésével naponta feltölteni szervezetünket, így biztosan valamennyi ásványi anyag rendelkezésére fog állni az egészséges működéshez. Amellett, hogy ezzel időt spórolunk meg, költségeinket is csökkenthetjük, hiszen a multivitamin készítmények ára kedvezőbb, mintha minden egyes tablettát, kapszulát külön vásárolnánk meg. Arról már nem is beszélve, hogy csak egy alkalommal kell arra figyelnünk, hogy a napi vitaminszükségletünket pótoljuk.

A multivitamin készítmények többsége tartalmaz C-vitamint, A, D, E-vitamint, valamint szelént. Többségük kiegészül halolaj és szója lecitin kapszulával, és egyéb kiegészítő ásványi anyagokkal.

Bár minden összetevő fontos a szervezet számára, egyes vitaminokról, ásványi anyagokról itt jegyeznénk meg néhány információt:

A C-vitamin fontosságáról már rengeteg helyen olvashattunk, hiszen egy sor betegség kialakulását előzhetjük meg szedésével, többek között a fogínysorvadást. A szervezetben megfelelő mennyiségben lévő C-vitamin fokozza az immunrendszer működését, csökkenti a meghűléses betegségek tüneteit, valamint a bőr és a köröm egészségéhez is hozzájárul.

Egy másik összetevő a D-vitamin, melynek szedését sokan feleslegesnek tartják, mivel úgy gondolják, hogy nyáron ezt a vitamint nem kell pótolnunk, hiszen a napsugárzás ezt megteszi helyettünk. Ez azonban nem valós megállapítás, hiszen a mai erős UV sugárzás miatt kevesebbet tartózkodunk a napon, ezáltal szervezetünk nem tudja a D-vitamint a nap sugaraiból pótolni.

A halolaj számtalan pozitív tulajdonsággal bír, főként a szív- és keringési rendszerrel kapcsolatban. Emellett a szellemi és stressz helyzetekkel terhelt szervezet számára nyújt kimagasló védelmet. A halolajban található Omega-3 zsírsavak elősegítik a normális vérnyomás megőrzését.

A Vitaking Multivitamin készítményei mindazon vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazzák, mely a szervezet számára szükséges. A készítmény család több tagból áll, melyek mind különböző élethelyzetekben lévő számára készültek. A gyártó cég nemcsak egy átlagos ember számára fejlesztette ki készítményét, hanem gondolt az idősebb korosztályra és az aktív életet élőkre is.

Minden készítményt kényelmesen hordozható csomagolással láttak el, melynek köszönhetően a hónap minden napján könnyedén magunkkal vihetjük a napi vitaminszükséglet kielégítésére szükséges ásványi anyagokat.

Webpatikánk kínálatában most Te is kedvező áron vásárolhatod meg a legmegfelelőbb multivitamin készítményt, így gondoskodhatsz egyszerűen egészséged védelméről. Amennyiben valamilyen ismert betegséggel rendelkezel vagy gyógyszert szedsz, akkor a csomag használata előtt mindenképpen egyeztess kezelőorvosoddal a kiegészítő multivitamin szedését illetően.

 

Ükös Szabolcs,

dietetikus

Blog

Hogyan lehet elkerülni a betegségeket az iskolában?

Az iskolai időszak sok gyermek immunrendszerét kihívások elé helyezi.
Ahhoz, hogy a diákok egészségesek maradjanak, és ne kelljen betegség miatt kimaradniuk az iskolából, a szülőknek és a pedagógusoknak is oda kell figyelniük.

Bővebben

Díjmentes Szállítás

2018. szeptember 3-án

Rendelj Magyarország egyik leggyorsabb online gyógyszertárából most!

Bővebben

Nincs több megválaszolatlan kérdés: iskolakezdés egyszerűen és okosan!

Egy hosszú nyári szünet után ismét az iskolapadba ülni elég nagy kihívás a gyermekek számára.

Bővebben