1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Gyógyszer nélküli hatékony védekezés a megfázás kialakulása ellen

Biztosan nem vagy egyedül, aki szeretné megelőzni a megfázást a téli időszakban. Ki örül annak, amikor egész nap az orrát kell törölgetnie, az orrdugulás miatt nem kap levegőt sem éjjel, sem nappal, ráadásul még a láz is gyötri. Néhány gyakorlati tanácsot osztok meg most veled, hiszen online patikánk neve is mutatja, a megelőzést tartjuk az egyik legfontosabb dolognak az egészségmegőrzésben.

Hiszek abban, hogy a szervezetünket fel kell készíteni a vírusok, betegségek támadásaira, és ezekhez vitaminok, ásványi anyagok szükségesek. Nemcsak a táplálék-kiegészítőkre, vitamin készítményekre gondolok itt, hanem a természet adta lehetőségekre is. Még mielőtt azonban rátérnék arra, hogyan előzheted meg a megfázást, lássuk csak egyáltalán mi is ez a betegség.

A megfázást mikroszkopikus méretű organizmusok okozzák, azaz vírusok. Bár több száz vírus támadása során érezzük a megfázás tüneteit, a leggyakoribb kórokozó a Rhinovírus. Több tünete is van a betegségnek. Vannak, akik orrdugulást, orrfolyást, torokfájást, tüsszögést észlelnek, míg mások ezek mellett fejfájásra, lázra panaszkodnak. A vírus okozta megfázás esetében mindenki más intenzitással érzékeli a tüneteket, függően attól, hogy mennyire hatékony az immunrendszere. Az idős emberek, és a kisebb gyerekek jobban ki vannak téve a betegség ártalmainak.

Miután megismerted kicsit közelebbről a betegséget nézzük, hogyan előzhetjük meg kialakulását.

Ugyan triviális amit most mondok, de a kézmosás az egyik legfontosabb eszközünk a vírusok elkerülésére. Forró, szappanos vízzel hatékonyan tudod magadról lemosni a vírusokat, ösztönözd környezeted is a hasonló cselekvésre. Gyermekednek tanítsd meg a helyes kézmosást, köhögés és tüsszögés esetén tartsa kezét a szája elé és ne engedd közösségbe, ha már kialakult nála a betegség.

Most vegyük sorra milyen természetes anyagok, módszerek használatosak a megfázás megelőzésére.

Ugye te is kaptál nagymamádtól forró csirke húslevest, amikor már kezdtek látszani rajtad a megfázás tünetei? A mama praktikája nem volt haszontalan, hiszen az ízletes leves a neutrofilek mozgását lassítja, így könnyebben megvédenek ezek a fehérvérsejtek a fertőzésektől.

A fokhagyma nemcsak vámpírok elűzésére szolgál, hanem hatékony csíraölő, a természet antibiotikumának is nevezik. Eheted akár nyersen, vagy az ételek kiegészítéséhez. Egy jó fokhagymás pirítós reggelente csodákra képes. Na persze ha nem akarod, hogy a kollégáid is érezzék, mit reggeliztél, inkább fokhagyma kapszulát fogyassz.

A ginseng a kínai orvoslás egyik alap növénye, híresen jó az immunrendszer erősítésében és az általános egészségmegőrzésben.

A C-vitamin szedése már évtizedek óta elismerten jó megelőző hatású ásványi anyag. Rengeteg gyümölcs, zöldség tartalmazza a hatóanyagot, és bár az őszi, téli időszakban kicsit borsos az ára a friss élelmiszereknek, azért érdemes az egészségedet ezzel is erősíteni.

A hidratált test szintén jobb ellenállást biztosít a vírusok ellen. Fogyassz rendszeresen ásványvizet, utazások alatt se feledkezz meg az ívóvíz pótlásáról.

 

Dr. Ükös Anita

szakgyógyszerész

Blog

A dermokozmetikumok hatása - Ugye Te is figyelsz a bőrödre?

A bőrápolás jelenleg is aktuális témának számít, hiszen egyre fontosabb számunkra, hogy milyen anyagokból készítik a gyártók a kozmetikumokat.

Bővebben

Probiotikum kisokos – minden, amit tudnod kell róla

A nyugati civilizációk táplálkozási szokásai az évek alatt óriási fordulatot vettek.
Ha belegondolunk, ma már nagyon másképp fogyasztjuk az ételeket, illetve sok olyan ételt fogyasztunk, amit 20-30 évvel ezelőtt nem igazán.

Bővebben

Végre mindenki elment – beszéljünk most a húgyúti fertőzésekről!

Sokan gyakran megtapasztalják a húgyúti fertőzés kellemetlen tüneteit, azonban nem tudják, mitől és hogyan alakul ki ez a betegség.

Bővebben