1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

Az ízületi gyulladás és a porckopás nem játék!

Kijelenthetjük, hogy az ízületi gyulladás már népbetegségnek számít. Egyre több ember szenved ízületi gyulladásban, ez köszönhető a mozgásszegény életmódnak. Egy már igazán felpörgött világban élünk, ahol már alig fér bele az emberek idejébe a sportolás.
Az irodai munka is egyre elterjedtebbé vált, nagyon sokan végeznek ülőmunkát, az emberek reggel leülnek az irodában a számítógépek elé, és csak késő délután (vagy kora este) állnak fel legközelebb, amikor már letelt a munkaidő. Úgy gondolom, hogy az ízületi betegség régebben nem fordult elő ilyen magas számban az embereknél, hiszen korábban az emberek többsége a földeken dolgozott, vagyis egész nap mozogtak. Ma már szinte fele ennyit sem mozgunk, ez pedig a csontjainknak, ízületeinknek és porcainknak egyáltalán nem tesz jót. Tehát a mozgásszervi problémák előtérbe kerülnek egyre több embernél. Az ízületek és az izmok bemerevednek, illetve számtalan egyéb szövődménye is lehet ennek, mint például a visszeres lábak.

Mozogj!
Az ízületi problémák tehát a kevés mozgás miatt alakulnak ki, vagyis ahhoz, hogy ne legyen az ízületi gyulladás az életünk szerves része, ajánlatos rendszeresen sportolni és mozogni. Kell a napi rendszeres mozgás, amivel megmozgathatjuk kicsit magunkat. Fontos azonban odafigyelni, milyen mozgásformát választunk, ugyanis ha az ízületek már nagyon kopottak vagy gyulladtak, akkor a rosszul megválasztott mozgásformával akár ronthatunk is a helyzeten. Ilyen esetben én az úszást szoktam tanácsolni, de a szobabiciklizés is hasznos lehet. A futás nem javasolt, hiszen az csak még jobban megerőlteti az amúgy is gyulladt ízületeket. Ha valaki mégis nagyon szeretne futni, akkor azt inkább a puhább talajon tegye, már számos ilyen utak vannak szerte a városokban, kifejezetten a futni vágyók számára.
Emellett pedig fontosnak tartom még az étrendkiegészítők alkalmazását, amik hozzájárulnak a porcok erősítéséhez. A hialuronsav – ami egyébként számtalan készítményben megtalálható – segít fokozni az ízületi folyadékot, erre is oda kell figyelni.

Az ismerőseimnek is ezt ajánlom

Néha nekem is kattog a térdem, ilyenkor a jól bevált Glukozamin Pharma Nord készítményt használom (https://www.prevenciopatika.hu/glukozamin-pharma-nord). 
A glükozamin egy aminosav, aminek vízmegkötő hatású, tehát kulcsfontosságú szerepe van a porcerősítésben és az ízületvédelemben. Általában glükózamin-szulfát formában szokták adagolni, ez a leggyorsabban felszívódó típusa, ugyanis szájon át bevéve 90%-a felszívódik a hatóanyagnak a bélrendszeren keresztül.

Nem mindegy, mit és mennyi ideig szedsz
Ezeknek a gyógyszereknek a szedésével ugyan kicsit lassabban halad a folyamat, hiszen elég sokáig kell szedni őket, legalább 3 hónapig, hogy a hatásuk érződjön.
Ízületi gyulladás és porckopás együttes jelentkezésénél pedig akár fél évre is szükség lehet, hogy megfelelő mértékben hassanak a gyógyszerek.
Ezeket általában kúraszerűen kell szedni, viszont vannak injekciók is, amiknek a hatóanyagaik közvetlenül az ízületekbe jutnak.

Figyelj oda, milyen gyógyszert választasz!
Rengeteg olyan gyógyszert találni a patikákban, aminek a csomagolása sokszor félrevezető.
A hatóanyagoknál és az összetevőknél nagyon figyelmesen kell olvasni, különben könnyen mellényúlhatunk.
Figyelni kell, hogy miből és mennyi van az adott készítményben, ugyanis néha csűrik-csavarják a leírásokat és könnyen félrevezethetik így az embert.
Az ízületvédő és porcerősítő gyógyszereknél például nem mindegy, hogy a glükózamin milyen kötésben van, illetve az is lehet, hogy 1500 gramm van feltűntetve a dobozon, de ha az visszabomlik, akkor az a mennyiség már bőven kevesebbnek számít.
Ezeket a készítményeket nehéz összehasonlítani, nem olyanok, mint a C-vitamin, amin, ha 1000 gramm van feltűntetve, akkor az annyi is.
A gyártók gyakran játszanak azzal, hogy ráírják a csomagolásra, hogy x mg glükozamint tartalmaz, azonban kis betűkkel ott van, hogy ez a mennyiség csak több szem bevételénél érvényes.
Figyelj az étkezésre is!
A gyógyszerek szedése mellett fontos odafigyelni arra is, mit eszel.
Számtalan olyan étel van, amik olyan anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, amik erősítik a szervezetet, a csontokat, a porcokat és persze az ízületeket is.
Fogyasszunk sok kalciumot és magnéziumot, emellett pedig nyáron napozzunk sokat, hiszen az immunrendszernek a D vitamin is nagyon fontos.
Sorban állás helyett vásárolj gyógyszert online!
Nem csak ruhát vagy elektronikus készülékeket lehet online vásárolni. Nálunk lehet online gyógyszert venni! Nagyon sokan szeretik ezt a megoldást, ugyanis mi garanciát vállalunk arra, hogy a megrendelt termékek 2 munkanap alatt kiszállításra kerülnek.
A vevők nagyon szeretnek emiatt nálunk vásárolni, sokak elmondása alapján számukra 2 nap nem is lenne elég arra, hogy maguktól beszerezzék a gyógyszereket, amikre szükségük van. Már csak azért is, mert nem minden sarkon van gyógyszertár, és az is előfordulhat, hogy az a gyógyszer, amit szeretnének megvenni, gyakran nincs a gyógyszertárakban, ezért nekik is meg kell rendelni. Vagy esetleg pont olyan kiszerelésben nem tudják gyógyszertárban megvásárolni az adott készítményt, mint amilyenben nekik kellene. Viszont ennyi idő alatt már a vásárlók is meg tudják rendelni maguknak és általunk gyorsabban meg is kapják, mivel nálunk 90 százalékban minden raktáron van.
Ha bármilyen gyógyszerre lenne szükséged, látogass el a weboldalunkra, ahol számtalan készítményt találsz, ugyanis hatalmas a választékunk!
Minden készítmény mellett ott van egy részletes betegtájékoztató, ezeknek a segítségével pedig biztos, hogy a jó gyógyszert választod ki magadnak.
Vedd meg a porcerősítőt és az ízületvédőt kényelmesen, otthonról, akár pár kattintással!

Ükös Szabolcs

dietetikus

Blog

Megoldások a mindennapos szempanaszokra

Amikor a szemünk egészsége kerül szóba, akkor általában a legtöbben egyből a látás minőségére asszociálnak.

Bővebben

Eldugult orr? Folyamatos orrfújás? Mi jöhet még?

Az orrunk az egyik legfontosabb testrészünk, abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy légzés útján jutunk oxigénhez, ami ugyebár az életben maradáshoz nélkülözhetetlen.

Bővebben

„Hogyan tudnék pihentetőbben aludni? – kérdés, amit Te is felteszel magadnak

Ismerős az érzés, amikor már olyan fáradt vagy, hogy abban a pillanatba el is alszol, ahogy beestél az ágyba?

Bővebben