1993 óta az egészségügyben | Megbízható cég | Akár regisztráció nélküli vásárlás

A dermokozmetikumok hatása - Ugye Te is figyelsz a bőrödre?

A bőrápolás jelenleg is aktuális témának számít, hiszen egyre fontosabb számunkra, hogy milyen anyagokból készítik a gyártók a kozmetikumokat.
Ebből a szempontból pedig egyre jobban előtérbe kerülnek a biokozmetikumok, a natúrkozmetikumok, dermokozmetikumok.
Az emberek igyekeznek ebben a témában is egyre tudatosabbak lenni, hiszen a bőrápolás minden korban fontos.

Tekintsünk egy kicsit vissza a múltba!
Ha esetleg nem emlékeznél már az iskolában tanultakra, akkor a filmekből biztos rémlik, hogy még az ókori Görögországban is használtak kozmetikumokat, így a nők a szépségüket ezekkel a készítményekkel is még jobban kiemelhették.
Már ebben a korban ismertek voltak a különböző krémes maszkok vagy éppen fürdősók, és emellett azt is tudták, hogy az arcokon lévő pórusokat nagyon jól lehet tisztítani gőzölés segítségével (ami egyébként a vérellátást is kitűnően fokozza).
Emellett a nők előszeretettel használtak púdereket és festékeket, amikkel az esetleges bőrhibákat elfedhették.
Igaz, ezeket akkor még kissé tapasztalatlanul, kísérletezve, otthon állították elő, de ahogy az idő haladt előre, később ezeket az emberek már manufaktúrákban gyártották sokkal nagyobb mennyiségben.
Majd pedig megjelentek az ipari forradalom után a különböző szintetikus alapanyagok, illetve az adalékanyagok, amiket azóta is, még most is, nagyon sok kozmetikum tartalmaz.

Számos tényező befolyásolja bőrünk állapotát
Nem csak a kozmetikumok alapanyagai a mumusok, bőrünk állapotához nagyban hozzájárulnak más tényezők is, mint például az életmód vagy akár a külső tényezőknek számító környezeti szennyezettség (levegő, víz, stb.).
Ezek a tényezők pedig elég hamar allergiás reakciókat válthatnak ki az embereknél, tehát ez is egy ok, amiért az emberek inkább a természetes alapanyagokból készült termékeket választják, és megpróbálják teljesen kizárni a bőrápolásukból azokat a hatóanyagokat, amik rossz hatással lehetnek a bőrükre.

De vajon mennyire könnyű ez?
Azt hozzá kell tennem, hogy a technikai fejlődés rohamos tempóban kezdett el fejlődni, már szinte követni sem lehet az újabbnál újabb márkákat, termékeket, eljárásokat, illetve kezeléseket.
Az is megnehezíti az életünket, hogy bármennyire is szeretnénk a helyes úton haladni, sok hasonló terméket alig, vagy nagyon körülményesen lehet megtalálni a boltok polcain.
Ráadásul azt sem tudják sokan, mit is kellene pontosan keresniük, pedig ezzel illő lenne tisztában lenni, tekintve, hogy az allergiás reakció nem gyerekjáték, vagyis azok, akik allergiásak, nagyon oda kell figyelniük arra, hogy mire és mit használnak.

Az egész csak egy divatőrület lenne?
Sokan állítják, hogy az a tény, miszerint szeretnénk visszatérni a gyökereinkhez, és a természet adta alapanyagokhoz, szóval csak egy újabb, ám de gyorsan eltűnő divatirányzatot követünk.
Pedig ez nem így van, csupán fontos lett számunkra, hogy többet foglalkozzunk a saját egészségünkkel, mint előtte.
És kézzel fogható a tény, hogy a kozmetikumok igenis tartalmaznak olyan kemikáliákat, amik sok esetben nem tesznek jót az emberi szervezetnek.
Kutatások is bizonyítják, hogy az allergiás betegek száma az elmúlt 10-20 évben eléggé megnőtt és az Európában élő lakosság körülbelül 1 százaléka érzékeny az illatanyagokra.

Itt a megoldás!
A dermokozmetikumok jelentik sok ember számára a megoldást, és ez a megoldás nem csak átmeneti.
Ezeket a dekorkozmetikumokat lehet bőrre, fejbőrre vagy éppen hajra használni, hiszen nem csak a kozmetikai tulajdonságuk elismert, hanem a bőrgyógyászati is.
Ezek a termékek úgy vannak kifejlesztve, hogy azok megtartsák a bőr és a haj egészséges állapotát.
Különösen azok számára nyújt igazán nagy segítséget, akik esetleg valamilyen betegséggel küzdenek, mint például az ekcéma, pikkelysömör, de ugyanúgy jók korpásodás ellen is.

Az allergia nem gyerekjáték
Tehát jól látszik, hogy már régóta használunk kozmetikumokat, a szép és egészséges bőr sosem megy ki a divatból.
Viszont idővel a szokásaink, életmódunk és a külső tényezők is nagyon megváltoztak, a termékek már olyan anyagokkal készülnek, amik allergiát is okozhatnak, ezért fontos lett a számunkra, hogy még jobban odafigyeljünk a kozmetikumok összetevőire.
A bőrünk kettős védelmi funkcióval rendelkezik, ennek a megfelelő működéséhez pedig egészséges bőrre van szükség.

Nem számít a kor
A dermokozmetikumok pedig akár 0 éves kortól is használhatóak, hiszen már babakorban el kell kezdeni odafigyelni a bőr egészségére, védelmére.
Nincs kifejezetten megszabva, hány éves kortól és, hogy meddig érdemes használni őket, arra viszont érdemes odafigyelni, mely korcsoportnak milyen bőrápolásra van szüksége.
A babáknál nagyon oda kell figyelni a megfelelő védelemre, és a bőr védekezőképességére, míg fiatalabb korban már a pubertáskorban megjelenő különböző bőrproblémákat érdemes kezelni.
Idősebb korban pedig a túl hamar kialakuló ráncok ellen érdemes használni ezeket a készítményeket.
Azt se felejtsük el, hogy minden életkorban más-más problémák alakulhatnak ki.
Ahogy idősebbek leszünk, úgy jobban hullik a hajunk, vagy éppen tinédzserkorban sokkal több lehet a mitesszer és a pattanás kialakulásának az esélye, mint idősebb korban.
Tehát a dermokozmetikumok tekintetében mindenféle problémára megoldást lehet találni, legyen szó hajápolásról, fényvédelemről, vagy betegségekről, de ajánlatos akkor is rendszeresen használni ilyen termékeket, ha amúgy különösebb gondod nincs a bőrödre.
Hiszen jobb félni, mint megijedni!
Inkább előzd meg a gondot, és használj olyan termékeket, amik nem okozhatnak számodra semmiféle kellemetlenségeket.

Káros összetevők, amiket kerülnöd kell
Ha odafigyelsz arra, hogy a dermokozmetikumaid ne tartalmazzanak parabént és színezőanyagokat, vagy éppen illatanyagokat, akkor már jó úton haladsz.
Van egy összetevő, a nátrium lauril szulfát, amit leggyakrabban tisztítószerekben, mosakodó szerekben találhatsz meg, például: sampon, szappan, fogkrém, tusfürdő, habfürdők, illetve a mosószerek.
Ez nem tesz jót a szervezetünknek, lenyelve egyenesen mérgező, ezért nagyon oda kell figyelni a gyerekeknél, fiataloknál, hogy ez elő ne forduljon.

Mely márkák termékei a legjobbak?
Ebben a témában pedig kiemelkedő márkának számít a Babé és annak a termékei.
Két kémikus alapított a márkát azzal a céllal, hogy hatékony megoldást nyújtsanak az alapvető bőrproblémákra.
Ráadásul nagy segítséget nyújt a vásárlók számára az is, hogy a termékeken jelzik a benne található hatóanyagokat és azoknak a mennyiségét.
Érdemes emellett megemlíteni a Bioderma márkát is, ami olyan termékeket fejleszt ki, amelyek az összetevőik segítségével képesek a bőr természetes működését utánozni.
Így pedig ezek a termékek aktiválják, vagy éppen helyreállítják a bőr természetes folyamatait.
Megemlíthető még ezek mellett az Uriage is, ami mára már olyan naggyá nőtte ki magát, hogy több, mint 70 országban van jelen.
Titka nem más, mint a termékekben megtalálható Uriage termálvíz, ami olyan aktív hatóanyagokat tartalmaz, ami képes a leggyakoribb bőrproblémákra is megoldást nyújtani.

Gondolj a jövődre!
Ha úgy érzed, hogy nem vagy biztos benne, mely készítmény lenne a legjobb a bőrproblémáidra, a legegyszerűbb, ha megkérdezed erről a gyógyszerészeket a patikában, hiszen a legbiztosabb az, ha a termékeket is ott veszed meg.
Lehet válogatni az üzletekben lévő készítmények között is, de ha nem értesz hozzá annyira, akkor sajnos nem tudod kiszűrni, mely kozmetikumok azok, amik a legmegfelelőbbek lennének a számodra.
Ne gondold azt, hogy ezek a termékek olyan árkategóriába tartoznak, amit esetleg Te nem engedhetsz meg magadnak.
Ezek a dermokozmetikai termékek igenis ár-, és értékarányban vannak, és bizonyított a hatásuk.
Megéri belefektetni ebbe, gondolj csak a jövődre!
Ha most nem kezdesz el változtatni a bőrápolási szokásaidon és/vagy azon, hogy miket használsz, akkor vajon a jövőre nézve mekkora problémát okozol ezzel magadnak?
Gondolom, Te sem szeretnél idő előtt megöregedni, ráncokkal küzdeni, bőrproblémák miatt idegeskedni, vagy éppen a narancsbőr miatt aggódni.
Cselekedj most, hiszen ha nem teszed, a bőrproblémák visszafordíthatatlanná válnak!

Dr. Ükös Anita, a Te szakgyógyszerészed

Blog

Segítség, nem tudok aludni!

Az alvászavar rengeteg embert érint nem csak itthon, de világszerte egyaránt.

Bővebben

A szép külső többé nem álom – legyen Neked is dús hajkoronád, erős körmöd és puha bőröd!

Számos immunerősítő készítmény van már a piacon, szinte bármilyen problémára lehet találni valamit, legyen szó akár a hajunk, bőrünk vagy a körmünk állapotáról.

Bővebben

Mi a méregtelenítés, és ami még fontosabb: mi NEM az?

Népszerű téma ma a méregtelenítés, és ahogy az a népszerű témákkal lenni szokott, a nagyon sok hasznos tipp mellett találni vele kapcsolatban néhány félreértést is.

Bővebben